Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Η Κομισιόν για την Ελλάδα: Τέλος στη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος

Η Κομισιόν για την Ελλάδα: Τέλος στη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος

02:41 μμ
του Θάνου Αθανασίου
Η Κομισιόν αποφάσισε σήμερα, κατά τη συνεδρίαση του Κολεγίου των Επιτρόπων να συστήσει στο Συμβούλιο ECOFIN, να τερματίσει τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος για την Ελλάδα.
Η κίνηση αυτή, όπως λέει η Κομισιόν σε γραπτή ανακοίνωση, ακολουθεί τις σημαντικές προσπάθειες που καταβάλλουν τα τελευταία χρόνια η χώρα για την εδραίωση των δημόσιων οικονομικών της σε συνδυασμό με την πρόοδο που σημειώθηκε στην εφαρμογή του προγράμματος στήριξης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας για την Ελλάδα.
Η Κομισιόν για την Ελλάδα: Τέλος στη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος
Ο Αντιπρόεδρος Βάλντις Ντομπρόβσκις, αρμόδιος για το Ευρώ και τον Κοινωνικό Διάλογο, δήλωσε σχετικά πως: «η σύστασή μας να κλείσουμε τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος για την Ελλάδα αποτελεί ένα ακόμη θετικό μήνυμα υπέρ της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και της οικονομικής ανάκαμψης στη χώρα».
Στόχος είναι, αναφέρει, «να συνεχιστεί η ενίσχυση της εμπιστοσύνης στην οικονομία της, η οποία είναι σημαντική για την Ελλάδα και να προετοιμαστεί η επιστροφή της στις χρηματοπιστωτικές αγορές».
Επισημαίνει δε, ότι «η ταχεία εφαρμογή των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη των θετικών τους επιπτώσεων στην ελληνική κοινωνία και οικονομία, για να εξασφαλίσουν περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας, ισχυρή ανάπτυξη και ευημερία στο μέλλον».
Από την πλευρά του ο Πιέρ Μοσκοβισί, Επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων, Φορολογίας και Τελωνείων, συμπλήρωσε πως «αυτή είναι μια πολύ συμβολική στιγμή για την Ελλάδα».
«Μετά από τόσα χρόνια θυσιών του ελληνικού λαού, η χώρα κερδίζει τελικά τα οφέλη των προσπαθειών της», αναφέρει ο Επίτροπος.
«Η καταβολή των 7,7 δισ. ευρώ τη Δευτέρα ως αποτέλεσμα της ολοκλήρωσης της δεύτερης αναθεώρησης και η σημερινή πρόταση της Κομισιόν είναι η αναγνώριση της μαζικής μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος της Ελλάδας, κάτω από τον μέσο όρο της ζώνης του ευρώ», τόνισε.
«Η Κομισιόν θα παραμείνει στην πλευρά του ελληνικού λαού κατά τη διάρκεια αυτής της νέας φάσης», καταλήγει ο Πιερ Μοσκοβισί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: