Κυριακή, 23 Ιουλίου 2017

Δύο χρόνια απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για τους σεισμόπληκτους της Κω ανακοίνωσε η Παπανάτσιου - ΒΙΝΤΕΟ

Δύο χρόνια απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για τους σεισμόπληκτους της Κω ανακοίνωσε η Παπανάτσιου - ΒΙΝΤΕΟ

Δύο χρόνια απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για τους σεισμόπληκτους της Κω ανακοίνωσε η Παπανάτσιου - ΒΙΝΤΕΟ

Την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ όλων των κτισμάτων που υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό στην Κω, για τα επόμενα δύο χρόνια, ανακοίνωσε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου. 
Συγκεκριμένα, με δηλώσεις της στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ υποστήριξε ότι τα κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές από τον σεισμό απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ για δύο χρόνια, ενώ το ίδιο θα ισχύσει και για τα οικόπεδα εντός των οποίων βρίσκονται κτίσματα με ζημιές.
Επίσης, η κ. Παπανάτσιου, δεσμεύτηκε ότι θα δοθεί παράταση (εξάμηνη σε πρώτη φάση) για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών, ενώ υπενθύμισε πως ήδη έχει δοθεί παράταση μέχρι τις 31/7 για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων που έχουν την κατοικία ή την επαγγελματική τους έδρα στην Κω.

http://www.enikonomia.gr/timeliness/160837,dyo-chronia-apallagi-apo-ton-enfia-gia-tous-seismopliktous-tis-ko.html

https://www.youtube.com/watch?v=dB3dLvLzOpw
Αικ. Παπανάτσιου - 'Άμεση επιστροφή ΦΠΑ και φόρων μέχρι 10.000 - Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ και παράταση στις ληξιπρόθεσμες οφειλές για τους σεισμόπληκτους στην Κω.Η υφυπουργός Οικονομικών Αικ. Παπανάτσιου μίλησε στην εκπομπή του Γ. Αυτιά  στον ΣΚΑΙ για θέματα που άπτονται της αρμοδιότητάς της .

Η υφυπουργός μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η κυβέρνηση νομοθετεί την ερχόμενη εβδομάδα ρύθμιση σύμφωνα με την οποία, οι οφειλές του δημοσίου προς τους ιδιώτες μέχρι 10.000 (από επιστροφή φόρου εισοδήματος, ΦΠΑ) θα επιστρέφονται αμέσως χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες.

Σχετικά με την Κω η Κα Παπανάτσιου δήλωσε ότι θα υπάρχει απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ όλων των κτισμάτων που υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό στην, για τα επόμενα δύο χρόνια (2017-2018).
Πρόσθεσε επίσης ότι θα δοθεί και παράταση για την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών για έξη μήνες.
https://www.taxheaven.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: