Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Χωρίς POS όσοι εργάζονται με μπλοκάκι

Χωρίς POS όσοι εργάζονται με μπλοκάκι






Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 247 (88,6) και στον δημοσιογράφο κ. Κώστα Αρβανίτη, η Υφυπουργός Οικονομικών κα Αικατερίνη Παπανάτσιου ανέφερε μεταξύ άλλων πως δεν υποχρεούνται σε POS όσοι εργάζονται με μπλοκάκι, αλλά (όχι με απόλυτη σαφήνεια) και όσοι δεν κάνουν λιανική πώληση δηλαδή, δεν έχουν να κάνουν με τον καταναλωτή - πολίτη.

Κατά την ομιλία της ανέφερε :
«Στις  περιπτώσεις που φορολογούνται με μισθωτές υπηρεσίες, δηλαδή εκεί που συντρέχουν οι λόγοι των μισθωτών υπηρεσιών, σ’ αυτήν την περίπτωση δεν είναι υποχρεωμένοι να έχουν POS. Οι άνθρωποι που έχουν μπλοκάκι, δηλαδή αυτοί που έχουν εργασία σε 2 ή 3 εργοδότες, γιατί είναι διαφορετικό για το Υπουργείο Εργασίας, διαφορετικό για το Υπουργείο Οικονομικών, σ’ αυτές τις περιπτώσεις, οι άνθρωποι αυτοί, δεν υποχρεούνται να έχουν POS. Εφόσον η εργασία τους είναι με επιχειρηματίες και μπορούν να κάνουν τις δοσοληψίες μέσω τραπεζικών λογαριασμών, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα σ’ αυτή την περίπτωση, αποδεικνύεται δηλαδή η πληρωμή τους μέσω των λογαριασμών οπότε δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει το POS. Το POS είναι για τις περιπτώσεις που υπάρχει καταναλωτής ή υπάρχει παροχή υπηρεσίας με τους πολίτες.»
Δεν έχει υποχρέωση π.χ. ο μηχανικός που δουλεύει σε δύο εταιρείες και που στις δύο εταιρείες, επί της ουσίας, είναι μισθωτή η εργασία του.

Είπε επίσης χαρακτηριστικά πως «τα POS έχουν να κάνουν μόνο με τον καταναλωτή, μόνο με τον πολίτη.»


Τέλος ανέφερε πως σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα υπάρξει διευκρινιστική, που ήδη ετοιμάζεται, των δύο συναρμόδιων Υπουργείων (Οικονομικών και Οικονομίας) που θα λύνει το θέμα αυτό για όσους αμείβονται με μπλοκάκι.

Ακούστε όλα τα ενδιαφέροντα που είπε η κα Υφυπουργός:


https://www.taxheaven.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: