Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017

Χαρίτσης στον Realfm 97,8: Η αντιπολίτευση να μην προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη

Χαρίτσης στον Realfm 97,8: Η αντιπολίτευση να μην προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη

12:53 μμ
"Οι πολίτες δεν αποπροσανατολίζονται από την προσπάθεια της αντιπολίτευσης να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα και να μεταφέρει τη δημόσια συζήτηση σε θέματα τα οποία δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον" είπε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή.
Χαρίτσης στον Realfm 97,8: Η αντιπολίτευση να μην προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη
Κληθείς να σχολιάσει τις καταγγελίες που γίνονται από τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και τις κατηγορίες από την αντιπολίτευση ότι η κυβέρνηση δεν δίνει απαντήσεις επί των καταγγελιών, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης σημείωσε μεταξύ άλλων "νομίζω ότι αυτό το οποίο έχουμε να κάνουμε, και σήμερα αλλά και όλο το επόμενο διάστημα, είναι να επικεντρωθούμε στα πραγματικά ζητήματα, στα πραγματικά προβλήματα αλλά και στις προκλήσεις του επόμενου διαστήματος τα οποία απασχολούν τους πολίτες, την ελληνική κοινωνία και την ελληνική οικονομία. Νομίζω ότι αυτό που πρέπει να γίνει κατά τη γνώμη μου είναι επιτέλους η αντιπολίτευση να σοβαρευτεί και να τοποθετηθεί επί των πραγματικών ζητημάτων" και πρόσθεσε:
"Όλο το προηγούμενο διάστημα, η κυβέρνηση έχει κάνει μία σοβαρή προσπάθεια, η οποία σηματοδοτείται από την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, από την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της ελληνικής οικονομίας, από την έξοδο από τη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος και αυτή η προσπάθεια κορυφώθηκε με την επιτυχή έξοδο στις αγορές, με μία επιτυχία που νομίζουμε ότι είναι σημαντική. Σε αυτά θα πρέπει η αντιπολίτευση να τοποθετηθεί και όχι να προσπαθεί να εφευρίσκει άλλα ζητήματα για να αλλάξει την ατζέντα με έναν τρόπο που νομίζω ότι δεν κομίζει κάτι το θετικό και εποικοδομητικό στη δημόσια συζήτηση".
Αναφερόμενος στο θέμα των επενδύσεων ο κ. Χαρίτσης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι "μακριά από εμάς λογικές success story, δεν θα ακούσετε από εμάς να μιλάμε για λογικές απόλυτης επιτυχίας. Εμείς θεωρούμε και πιστεύουμε ότι τα πράγματα παραμένουν αρκετά δύσκολα και για αυτό η προσπάθεια εντατικοποιείται και πρέπει να εργαστούμε ακόμα πιο σκληρά για να αντιμετωπίσουμε όλα τα προβλήματα που συσσωρεύτηκαν όχι μόνο μέσα στην κρίση των τελευταίων 7-8 χρόνων αλλά και όλα τα προηγούμενα χρόνια... Τους τελευταίους μήνες, από την αρχή του 2017, έχει παρατηρηθεί μία σημαντική βελτίωση σε σχέση με τις αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και ειδικότερα και στο ζήτημα των επενδύσεων... Έχουμε σημαντική αύξηση των επενδύσεων τους προηγούμενους μήνες, το τελευταίο εξάμηνο, όπως αποτυπώνεται στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ σε σχέση με όλα τα προηγούμενα χρόνια μέσα στην κρίση".
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια: