Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Στο μικροσκόπιο της Κομισιόν το χαράτσι σε tablet και ηλεκτρονικούς υπολογιστές

Στο μικροσκόπιο της Κομισιόν το χαράτσι σε tablet και ηλεκτρονικούς υπολογιστές

02:18 μμ, Δευτέρα 17 Ιουλ 2017
Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου
Η Κομισιόν εξετάζει το νόμο για την επιβολή φόρου υπέρ τρίτων ύψους 2% σε tablet και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, με σκοπό να διαπιστώσει το αν και κατά πόσο συνάδει με τους στόχους του μνημονίου, απάντησε πριν από λίγο σε ερώτηση του Real.gr ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.
Στο μικροσκόπιο της Κομισιόν το χαράτσι σε tablet και ηλεκτρονικούς υπολογιστές
Το Real.gr ρώτησε τον εκπρόσωπο πως είναι δυνατόν η Ελλάδα να επιχειρεί την εισαγωγή ενός τέτοιου φόρου, από τη στιγμή που το μνημόνιο είναι απόλυτα ξεκάθαρο ως προς την μείωση και σταδιακή κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων (θυμίζουμε ένας τέτοιος φόρος ήταν το αγγελιόσημο).
Τα στελέχη της Κομισιόν θα εξετάσουν το συγκεκριμένο ελληνικό νομοσχέδιο το αμέσως προσεχές διάστημα, και πριν από την επίσκεψη του επιτρόπου Μοσκοβισί στην Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη.
Να σημειωθεί ότι στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας «πέρασε» κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Βουλής, νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει την επιβολή τέλους 2% σε κάθε αγορά tablet με μνήμη RAM άνω των 4 GB.
Η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου με αλλαγή στο παρά πέντε ψήφισης του νομοσχεδίου διπλασίασε το τέλος στο 2%, καθώς η αρχική ρύθμιση προέβλεπε 1%. Απέσυρε ωστόσο, το τέλος από τα smartphones, καθώς εκκρεμούν δίκες με δύο εταιρίες κινητής τηλεφωνίας.
Σύμφωνα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου επιβαρύνονται πλέον με 6% οι ηλεκτρονικές συσκευές εγγραφής εικόνας και ήχου και οι ηλεκτρονικοί αποθηκευτικοί δίσκοι πάνω από ένα (1) TByte και με 4% οι φωτοτυπικές συσκευές, σαρωτές, εκτυπωτές, χαρτί φωτοτυπίας καθώς και οι ηλεκτρονικοί αποθηκευτικοί δίσκοι μέχρι ένα (1) TByte.
Η επιβάρυνση στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές παραμένει στο 2%.
Πηγή:real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: