Τρίτη, 1 Αυγούστου 2017

Τριπλασιάστηκαν το 2016 οι έλεγχοι για καταπολέμηση του παραεμπορίου

Τριπλασιάστηκαν το 2016 οι έλεγχοι για καταπολέμηση του παραεμπορίου

Τα δεδομένα αφορούν στο έτος 2016 στο οποίο οι έλεγχοι που διενεργήθηκαν σε όλη τη Χώρα από τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς ανήλθαν στους 95.305. Οι αντίστοιχοι του 2015 ήταν 29.242.
Τριπλασιάστηκαν το 2016 οι έλεγχοι για καταπολέμηση του παραεμπορίου
Το Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO), ανακοίνωσε την περιοδική αναφορά της βάσης δεδομένων, σχετικά με τις κατασχέσεις πειρατικών και παραποιημένων προϊόντων ACIST:Situation report 2017.
Τα στοιχεία καταχωρούνται σε συνεργασία με τοΣυντονιστικό Κέντρο Αντιμετώπισης Παραεμπορίου(ΣΥΚΑΠ), που αποτελεί το αντιπροσωπευτικό, θεσμικό όργανο της Ελλάδας στην «κοινότητα» των Χωρών του ACIST (Anti-Counterfeiting Intelligence Support Tool), σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομίας.
Η Χώρα μας συμμετέχει από το 2015 στην συγκεκριμένη δράση του Γραφείου Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) και είναι από τις πρώτες Χώρες που προέβησαν στην ενημέρωση του συγκεκριμένου υποστηρικτικού εργαλείου για την καταπολέμηση της πειρατείας.
Τα δεδομένα αφορούν στο έτος 2016 στο οποίο οι έλεγχοι που διενεργήθηκαν σε όλη τη Χώρα από τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς ανήλθαν στους 95.305, (οι αντίστοιχοι του 2015 ήταν 29.242) γεγονός που απεικονίζει την βούληση και το ισχυρό ενδιαφέρον, την ενεργή συμμετοχή και την άψογη συνεργασία της υπηρεσίας μας με τις συναρμόδιες υπηρεσίες (Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Ελληνική Αστυνομία, Λιμενικό, Δημοτική Αστυνομία, Περιφέρειες και ΣΔΟΕ) και αποτυπώνει την πρόθεση της Πολιτείας, για ανάπτυξη περαιτέρω δράσεων που θα ενδυναμώσουν την καταπολέμηση της διακίνησης παραποιημένων, πειρατικών προϊόντων και του παραεμπορίου γενικά σε Εθνικό επίπεδο, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: