Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Καταιγίδα φόρων το επόμενο εξάμηνο - Οι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν 30 δισ. Φόρος εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας, μηνιαία παρακράτηση

Καταιγίδα φόρων το επόμενο εξάμηνο - Οι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν 30 δισ.
Φόρος εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας, μηνιαία παρακράτηση
01 Αυγ 2017 - 10:01
Picture 0 for Καταιγίδα φόρων το επόμενο εξάμηνο - Οι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν 30 δισ.
Το ποσό των 14,8 δισ. ευρώ πρέπει να πληρώσουν για να παραμένουν συνεπείς οι φορολογούμενοι με την εφορία. Το ανωτέρω ποσό αντιστοιχεί στο φόρο εισοδήματος, τον ενιαίο φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων, τα τέλη κυκλοφορίας, και τη μηνιαία παρακράτηση τόσο για μισθωτούς και συνταξιούχους όσο και για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Αντίστοιχο ποσό υπολογίζει να εισπράξει το ελληνικό δημόσιο και από τους φόρους στη κατανάλωση.

Δυστυχώς οι περισσότεροι φορολογούμενοι δουλεύουν για να πληρώσουν τους φόρους. Καθώς το μεγαλύτερο τμήμα από το εισόδημα των φορολογούμενων οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στα ταμεία του κράτους. Και όσοι δεν καταφέρνουν να πληρώσουν εντάσσονται στη μεγάλη δεξαμενή των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Όχι επειδή δεν επιθυμούν αλλά δεν μπορούν να είναι συνεπείς στην καταιγίδα των φόρων. Και όπως φαίνεται η κατάσταση χρόνο με το χρόνο θα γίνεται χειρότερη καθώς πότε οι φόροι πότε τα ασφάλιστρα αυξάνονται. Για το 2018 ο κλήρος έχει πέσει στα ασφάλιστρα όπου αλλάζει επί τα χείρω ο τρόπος υπολογισμού τους.

Οι φόροι του επόμενου εξαμήνου

- Φόρος εισοδήματος. Συνολικά 2,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν 3,7 δισ. ευρώ σε τρεις δόσεις η πρώτη εκ των οποίων πληρώθηκε χθες. Οι επόμενες δύο πληρωμές πρέπει να γίνουν στα τέλη Σεπτεμβρίου και τα τέλη Νοεμβρίου αντίστοιχα. Σημειώνεται ότι χρεωστικό σημείωμα έλαβαν φέτος 230.000 περισσότεροι φορολογούμενοι. Αυτοί αποτελούν τα 41,58% του συνόλου των φορολογούμενων, ενώ επιστροφή φόρου πήραν ή θα πάρουν εάν δεν συμψηφιστεί με άλλες υποχρεώσεις το 15,58% των φορολογούμενων.

- ΕΝΦΙΑ. Τα εκκαθαριστικά του ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων θα αναρτηθούν στο Διαδίκτυο στα τέλη Αυγούστου. Η πρώτη δόση του φόρου θα πληρωθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου και η τελευταία στα τέλη Ιανουαρίου. Το ποσό που πρέπει να καταβάλουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων ανέρχεται στα 3,4 δισ. ευρώ.

- Επίσης, τον Δεκέμβριο θα πρέπει να καταβληθεί ποσό ύψους 1,1 δισ. ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας του 2016.

- Οι επιχειρήσεις καλούνται να πληρώσουν φόρο εισοδήματος ύψους 3,5 δισ. ευρώ

- O Φόρος Μισθωτών Υπηρεσιών μέχρι το τέλος του έτος υπολογίζεται σε 2,5 δισ. ευρώ

- Η Παρακράτηση εισοδημάτων (πλην μισθών και συντάξεων) σε 380 εκατ. ευρώ

- Βέβαια οι ανωτέρω φόροι δεν είναι οι μοναδικοί που θα καταβληθούν από τους 8 εκατ. φορολογούμενους και τις επιχειρήσεις. Συνολικά το δεύτερο εξάμηνο θα πρέπει να πληρωθούν φόροι συνολικού ύψους περίπου 30 δισ. ευρώ, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι φόροι κατανάλωσης.
Πηγή: Liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: