Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Πιο ακριβά φέτος τα φοιτητικά ενοίκια λόγω του Airbnb - Αναλυτικοί πίνακες

Πιο ακριβά φέτος τα φοιτητικά ενοίκια λόγω του Airbnb - Αναλυτικοί πίνακες

Πιο ακριβά φέτος τα φοιτητικά ενοίκια λόγω του Airbnb - Αναλυτικοί πίνακες

«Βαθύτερα» το χέρι στην τσέπη καλούνται να βάλουν όσοι γονείς αναζητούν αυτές τις ημέρες «κεραμίδι» σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και… Χανιά για να στεγάσουν τα φοιτητικά όνειρα των παιδιών τους.
Οπως προκύπτει από τα στοιχεία που άντλησε ο Spitogatos.gr. από τη βάση δεδομένων του, οι τιμές ενοικίασης των φοιτητικών κατοικιών στις δύο μεγάλες πόλεις -και δη στα κεντρικά προάστια- αλλά και στα Χανιά είναι κατά τι «τσιμπημένες» συγκριτικά με πέρυσι, γεγονός που παράγοντες του εγχώριου real estate αποδίδουν αφενός στην αυξημένη ζήτηση της τελευταίας στιγμής και αφετέρου στο… ρεύμα που εμφανίζουν οι βραχυχρόνιες μισθώσεις, τύπου Airbnb.
«Τα σπίτια προς ενοικίαση στις συγκεκριμένες περιοχές είναι πλέον δυσεύρετα, καθώς οι περισσότεροι ιδιοκτήτες έχουν επιλέξει να τα μισθώσουν μέσω της επίμαχης διαδικτυακής πλατφόρμας. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζουν ότι το ακίνητό τους δεν θα παραμείνει ξενοίκιαστο, μιας και η ζήτηση είναι μεγάλη, ενώ μεγιστοποιούν και το κέρδος τους», τονίζουν χαρακτηριστικά στον Ελεύθερο Τύπο και προσθέτουν: «Παράλληλα, όσο πλησιάζει η περίοδος των εγγραφών στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας είθισται να αυξάνονται και οι τιμές, με συνέπεια σε αρκετές περιπτώσεις τα ενοίκια να διατίθενται έως και 20% πάνω».
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, σε τιμές άνω των έξι ευρώ/τ.μ. νοικιάζονται οι κατοικίες σε Παγκράτι, Καλλιθέα, Καισαριανή, Ζωγράφου και Αιγάλεω, με τη μέση τιμή να διαμορφώνεται στα 393 ευρώ, 377 ευρώ, 338 ευρώ, 330 ευρώ και 305 ευρώ αντίστοιχα, ενώ ένα ακίνητο 71 τ.μ. στο κέντρο διατίθεται προς 383 ευρώ/μήνα (5,9 ευρώ/τ.μ.). Τέλος, στον Πειραιά, όσοι αναζητούν φοιτητική στέγη θα βρουν ενοίκια με μέση τιμή περί τα 346 ευρώ/μήνα.
Κοντά στα 326 ευρώ/ μήνα κινείται η μέση τιμή των ενοικίων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ στη Χαριλάου το μέσο ενοίκιο είναι στα 322 ευρώ και στην Τούμπα στα 313 ευρώ. Στον Εύοσμο, η μέση τιμή των ενοικίων φτάνει τα 283 ευρώ/μήνα, ενώ στη Σταυρούπολη τα 272 ευρώ.
Στα Χανιά, στα οποία οι ιδιοκτήτες ακινήτων εμφανίζονται από τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές της Airbnb, οι τιμές είναι πολύ υψηλές, με τα ενοίκια να αγγίζουν τα 370 ευρώ/ μήνα, ενώ στην Πάτρα η μέση τιμή των ενοικίων φτάνει τα 244 ευρώ/ μήνα και στο Ρίο τα 274 ευρώ/μήνα.
Στα Ιωάννινα, η μέση τιμή ανέρχεται σε 300 ευρώ, στο Ηράκλειο Κρήτης στα 304 ευρώ, στη Λάρισα στα 249 ευρώ και στην Κομοτηνή στα 263 ευρώ.
Πολύ χαμηλότερα ενοίκια εντοπίζονται σε πόλεις όπως η Φλώρινα, η Σπάρτη και η Πρέβεζα (192 ευρώ, 241 ευρώ και 266 ευρώ αντίστοιχα).
Υπενθυμίζεται ότι ο Spitogatos.gr είναι η Νο1 ιστοσελίδα αγγελιών ακινήτων στην Ελλάδα, με περισσότερα από 750.000 ακίνητα προς πώληση ή ενοικίαση, προσβάσιμα σε πάνω από 1,5 εκατομμύριο μηνιαίους επισκέπτες, που βλέπουν περισσότερες από 54 εκατομμύρια σελίδες το μήνα.
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια: