Την πρόθεση της να αποδεχτεί την βουλευτική τροπολογία που επιφέρει φορολογική απαλλαγή ακινήτων των Ιερών Μονών του Αγίου Όρους από υποθέσεις που εκκρεμούν προς καταλογισμό ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
Την τροπολογία συνυπογράφουν ο Πάνος Σκουρολιάκος (ΣΥΡΙΖΑ), ο Γιώργος Λαζαρίδης (ΑΝΕΛ) και ο Γιάννης Σαρίδης (Ένωση Κεντρώων) και αφορά σε φορολογική απαλλαγή από παλαιές επιβαρύνσεις για Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας (ΦΜΑΠ) και το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων (ΕΤΑΚ) σε εκκρεμείς υποθέσεις ακινήτων των Ιερών Μονών το Αγίου Όρους, εντός ή εκτός αυτού. Η τροπολογία έχει ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής για την ηλεκτρονική πλατφόρμα τηλεοπτικών διαφημίσεων το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα.
Υπενθυμίζεται ότι η τροπολογία για τη φορολογική απαλλαγή των Ιερών Μονών το Αγίου Όρους είχε κατατεθεί την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Η αρμόδια υφυπουργός Κατερίνα Παπανάτσιου είχε τοποθετηθεί θετικά για την τροπολογία αλλά δεν την είχε κάνει αποδεκτή ζητώντας περισσότερο χρόνο για να μελετήσει τις επιβαρύνσεις που επιφέρει στον προϋπολογισμό.