Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Κοινό δελτίο τύπου Υπουργείου Δικαιοσύνης και Συμβολαιογράφων σχετικά με τους Ηλεκτρονικούς Πλειστηριασμούς

Κοινό δελτίο τύπου Υπουργείου Δικαιοσύνης και Συμβολαιογράφων σχετικά με τους Ηλεκτρονικούς Πλειστηριασμούς


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ
ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ταχ.Δ/νση: Γ. Γενναδίου 4 - Τ.Κ.106 78
Τηλέφωνα: 210-3307450,60,70,80,90
FAX: 210-3848335
E-mail: notaries@notariat.gr

Αθήνα 29 Αυγούστου 2017
Αριθμ. πρωτ. 409

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Προς όλους τους συμβολαιογράφους της χώρας

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής συναντήθηκε σήμερα 29/8/2017 με τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων της χώρας όπου και συμφωνήθηκαν τα ακόλουθα.

Τα γνωστά προβλήματα που ανακύπτουν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πλειστηριασμών στα Ειρηνοδικεία της χώρας αποτελούν ζήτημα που απασχολεί το ΥΔΔΑΔ και θα ακολουθήσουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προς τα αρμόδια όργανα που προβλέπονται από τις κείμενες διατάξεις για την άμεση αντιμετώπισή τους. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ως εποπτεύουσα Αρχή στέκεται στο πλευρό των συμβολαιογράφων και στον σημαντικότατο ρόλο τους ως αμίσθων δημοσίων λειτουργών ασκούντων δημόσια εξουσία, επιφορτισμένων από την Πολιτεία με την αρμοδιότητα της αναγκαστικής εκτέλεσης. Αναφορικά με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς τονίστηκε ότι η νέα αυτή διαδικασία θα συντελέσει μεταξύ άλλων και στην επίλυση των ανωτέρω προβλημάτων. Η πολιτεία συνεργαζόμενη στενά με τους συμβολαιογράφους προς την διαμόρφωση του νέου αυτού συστήματος, διασφαλίζει μέσω της διενέργειας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών αποκλειστικά από τον Συμβολαιογράφο, τον δημόσιο χαρακτήρα της αναγκαστικής εκτέλεσης, τη διαφάνεια της διαδικασίας και την προστασία των δικαιωμάτων των οφειλετών (δικονομική και οικονομική).

Τέλος υπενθυμίζεται ότι η πρώτη κατοικία όσων έχουν υπαχθεί στον Ν.3869/2010 προστατεύεται μέχρι 31.12.2017 και ήδη η Κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι στις αρχές Δεκεμβρίου το ζήτημα αυτό θα επανεξεταστεί.


Με τιμή

Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Ρούσκας

https://www.taxheaven.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: