Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Κομισιόν: Προτείνει διεύρυνση του ελέγχου της Ε.Ε. στον χρηματοπιστωτικό τομέα

Κομισιόν: Προτείνει διεύρυνση του ελέγχου της Ε.Ε. στον χρηματοπιστωτικό τομέα




Η ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε χθες μια σειρά προτάσεων για την τροποποίηση της οικονομικής εποπτείας του χρηματοπιστωτικού τομέα με σκοπό την ενίσχυση της οικονομικής και της Νομισματικής Ένωσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κομισιόν, οι Ευρωπαίοι καταναλωτές, οι επενδυτές και οι επιχειρήσεις θα ωφεληθούν από τις πρωτοβουλίες της Επιτροπής που αποσκοπούν στη δημιουργία μιας ισχυρότερης και πιο ολοκληρωμένης ευρωπαϊκής χρηματοπιστωτικής εποπτείας για τις κεφαλαιαγορές της Ε.Ε.. 

Οι προτάσεις εντάσσονται σε ένα ευρύτερο μακροπρόθεσμο σχέδιο και εφόσον υιοθετηθούν από τα κράτη μέλη και τους βουλευτές, θα οδηγήσουν σε μια κοινή εποπτεία του ευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού κλάδου και θα διευρύνουν τον έλεγχο των ευρωπαϊκών ρυθμιστικών Αρχών επί των ξένων επιχειρήσεων που λειτουργούν στην ΕΕ.

Για την ομοιόμορφη εφαρμογή των κανόνων της ΕΕ και για να προωθηθεί η πραγματική Ευρωπαϊκή Κεφαλαιακή ένωση, οι συγκεκριμένες προτάσεις δίνουν άμεσες εξουσίες στην Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορών, για έλεγχο σε συγκεκριμένους χρηματοοικονομικούς τομείς.

Οι προτάσεις περιλαμβάνουν επίσης μέτρα για την προώθηση της ανάπτυξης των οικονομικών τεχνολογιών και μέτρων που θα βεβαιώνουν ότι οι εκτιμήσεις βιωσιμότητας θα λαμβάνονται συστηματικά υπόψη στις εποπτικές πρακτικές σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

https://www.taxheaven.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: