Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Συνεχίζουν να μην κόβουν αποδείξεις παρά την απειλή των λουκέτων

Συνεχίζουν να μην κόβουν αποδείξεις παρά την απειλή των λουκέτων

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι έλεγχοι στις νησιωτικές περιοχές της χώρας, με τους ελεγχόμενους με τη σειρά τους να επιμένουν να αποκρύπτουν εισοδήματα από την εφορία, παρά το γεγονός ότι σε αρκετούς εξ αυτών έχει επιβληθεί το μέτρο του 48ωρου σφραγίσματος.
Οι «πειραγμένες» ταμειακές μηχανές και η μη έκδοση αποδείξεων βρίσκονται στην κορυφή των παραβάσεων που εντοπίζονται από τους ελεγκτές. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων:
• Στο εστιατόριο Mediteraneo στη Νάουσα της Πάρου κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι, ενώ εκδίδονταν κανονικά αποδείξεις, οι αρμόδιοι είχαν πειράξει την ταμειακή μηχανή με αποτέλεσμα να μειώνουν ή και να διαγράφουν τον τζίρο της επιχείρησης. Με τον τρόπο αυτόν για το 2017 η επιχείρηση είχε αποκρύψει εισόδημα ύψους 166.000 ευρώ. Στο εστιατόριο επιβλήθηκε 48ωρο «λουκέτο», ενώ θα ακολουθήσει η επιβολή φόρων και προστίμων για το εισόδημα που δεν δηλώθηκε.
• Στο Club Enigma στη Σαντορίνη διαπιστώθηκε μη έκδοση αποδείξεων με αποτέλεσμα να επιβληθεί 48ωρο «λουκέτο». Ωστόσο, πριν εκπνεύσει η προθεσμία το club άνοιξε τις πύλες του. Η κίνηση αυτή οδήγησε σε 10ήμερο «λουκέτο».
• Τρεις επιχειρήσεις στη Μύκονο εντοπίστηκαν να μην εκδίδουν αποδείξεις. Η πρώτη είναι το κλαμπ Santa Anna στην παραλία Παράγκα, όπου οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ αφού διαπίστωσαν ότι δεν είχαν κοπεί 86 αποδείξεις, έβαλαν 48ωρο «λουκέτο». Οι άλλες δύο, στις οποίες επίσης μπήκε «λουκέτο» για δύο ημέρες, είναι το Paradise στη Λια και η επιχείρηση με ξαπλώστρες στην παραλία Παραντάις.
• Σε φούρνο στην Αντίπαρο ο οποίος είχε κλείσει για 2 ημέρες οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι ο καταστηματάρχης συνέχισε να μην εκδίδει αποδείξεις. Τελικά του επιβλήθηκε 4ήμερο «λουκέτο».
Χιλιάδες προϊόντα «μαϊμού»
Στο μεταξύ, το ΣΔΟΕ εντείνει τις προσπάθειές του για την αντιμετώπιση των κυκλωμάτων παραποιημένων προϊόντων.
Σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντοπίστηκαν σε επιχείρηση στην Αττική, επιμελώς κρυμμένα πίσω από μια μεγάλη βιβλιοθήκη, 94.600 πλαστά σήματα γνωστών εταιρειών. Επίσης, στους χώρους του κτιρίου εντοπίστηκε εξοπλισμός τοποθέτησης - επικόλλησης πλαστών σημάτων επώνυμων εταιρειών, καθώς και μήτρες σημάτων και κατασχέθηκαν μία πρέσα τοποθέτησης σημάτων, 8 μεταλλικές μήτρες και λοιπός εξοπλισμός και υλικά επεξεργασίας και τοποθέτησης σημάτων. Επιπλέον, στους χώρους της επιχείρησης, κατασχέθηκαν εμπορεύματα (τσάντες και πορτοφόλια) –περισσότερα από 31.500 τεμάχια– με παραποιημένα σήματα γνωστών εταιρειών (απομιμήσεις), τα οποία οδηγήθηκαν για καταστροφή.
Έντυπη

Δεν υπάρχουν σχόλια: