Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Reuters: Η Ελλάδα ετοιμάζει νέα ανταλλαγή ομολόγων

Reuters: Η Ελλάδα ετοιμάζει νέα ανταλλαγή ομολόγων

Η Ελλάδα εξετάζει την ανταλλαγή 20 μικρών ομολογιακών εκδόσεων με τέσσερις ή πέντε νέες εκδόσεις, καθώς η χώρα προετοιμάζεται για να βγει από το πρόγραμμα διάσωσης και να ανακτήσει τις συνήθεις χρηματοπιστωτικές δραστηριότητες, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Reuters επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές.
Συγκεκριμένα, η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει ανταλλαγή ομολόγων που θα συρρικνώσει την δευτερογενή αγορά σε λιγότερες εκδόσεις αναφοράς, αντικαθιστώντας 20 ξεχωριστά ομόλογα ονομαστικής αξίας 32 περίπου δισ. ευρώ, δήλωσε στο πρακτορείο αξιωματούχος με γνώση του θέματος.
«Σχεδιάζουμε να προχωρήσουμε σε ορισμένες ενέργειες διαχείρισης του χρέους… για να βελτιώσουμε τη ρευστότητα και την εμπορευσιμότητα, ανέφερε χαρακτηριστικά ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η κίνηση αυτή βρίσκεται ακόμη υπό συζήτηση, ενώ δεν ανέφεραν τον χρόνο που θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί η ανταλλαγή.
Όπως σημειώνει το πρακτορείο, τα 20 αυτά ομόλογα εκδόθηκαν το 2012 στο πλαίσιο της εθελοντικής ανταλλαγής ομολόγων (PSI), όταν οι ιδιώτες ομολογιούχοι υπέστησαν κούρεμα της τάξεως του 53.5% επί της αξίας των ελληνικών κρατικών ομολόγων που είχαν στα χέρια τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: