Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Α. Παπανάτσιου: «Κατά περιοχή και όχι οριζόντιες οι μειώσεις στις αντικειμενικές αξίες - Σύντομα έτοιμη η πλατφόρμα για τις μισθώσεις Airbnb»

Α. Παπανάτσιου: «Κατά περιοχή και όχι οριζόντιες οι μειώσεις στις αντικειμενικές αξίες - Σύντομα έτοιμη η πλατφόρμα για τις μισθώσεις Airbnb»




Στην εκπομπή της ΕΡΤ "Πρώτη Είδηση" μίλησε σήμερα η Υφυπουργός Οικονομικών Αικατερίνη Παπανάτσιου για θέματα όπως τις πρώτες κληρώσεις της λοταρίας, τις αντικειμενικές αξίες, τα τέλη κυκλοφορίας και τις μισθώσεις Airbnb.

Η πρώτη κλήρωση της λοταρίας θα γίνει τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου, αφορά κάθε πολίτη με ΑΦΜ πάνω από 18 ετών και θα κληρωθούν 1.000 ευρώ σε 1.000 τυχερούς. Εάν η πρώτη κλήρωση δεν πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο, θα γίνουν δύο κληρώσεις μέσα στον Νοέμβριο.

Επίσης ανέφερε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα είναι έτοιμη η εφαρμογή για τις δαπάνες που πραγματοποιούνται στο Taxisnet.

Για τις αντικειμενικές αξίες είπε ότι είναι ένα πολυσύνθετο θέμα ώστε να εναρμονιστούν με τις εμπορικές.

Οι πληροφορίες που υπάρχουν είναι ότι σε μερικές περιοχές η μείωση μπορεί να είναι πάνω από 40% και σε κάποιες άλλες περιοχές κάτω από 40%. Πάντως σε κάθε περίπτωση οι οποιεσδήποτε μειώσεις θα είναι κατά περιοχή και όχι οριζόντιες.

Υπάρχουν δυσκολίες επειδή σε κάποιες περιοχές δεν υπάρχουν καθόλου αγοραπωλησίες και τα στοιχεία θα αντληθούν από τα ενοίκια ή τις μισθώσεις Airbnb.

Για παράταση στο φόρο υπεραξίας στις αγοραπωλησίες δεν έχει εξεταστεί κάτι ακόμα.

Για τα τέλη κυκλοφορίας τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει δικαιότερη κατανομή των βαρών, όμως δεν υπάρχει δημοσιονομικό περιθώριο για σημαντικές αλλαγές. Οι όποιες αλλαγές υπάρξουν θα περιοριστούν στους πολύτεκνους

Για την πλατφόρμα των μισθώσεων AirΒΝΒ ανέφερε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι έτοιμη.

Δείτε το σχετικό video:


https://www.taxheaven.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: