Το Οικιακό Τιμολόγιο με Χρονοχρέωση (Οικιακό Νυχτερινό Τιμολόγιο) Γ1Ν είναι ένα τιμολόγιο διπλής χρέωσης, δηλαδή οι καταναλώσεις που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του 24ώρου, χρεώνονται με δύο τιμές.
Έτσι, οι καταναλώσεις που πραγματοποιούνται στο ωράριο της κανονικής χρέωσης χρεώνονται με την κανονική τιμή (οικιακό τιμολόγιο χωρίς χρονοχρέωση – Γ1), ενώ οι καταναλώσεις που πραγματοποιούνται στο ωράριο της χαμηλής χρέωσης χρεώνονται με μειωμένη τιμή.
Το χειμερινό ωράριο του νυκτερινού ρεύματος ξεκινά από την 1η Νοεμβρίου -και θα διαρκέσει έως και την 30η Απριλίου-
Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοινώνει ότι οι καταναλωτές όλης της χώρας μπορούν να υποβάλουν και τηλεφωνικά την αίτησή τους για τοποθέτηση μετρητή με χρονοχρέωση (νυκτερινό) στην ηλεκτρική παροχή τους, καλώντας στο Τηλεφωνικό Κέντρο Ενημέρωσης Πελατών 11500.
Τα απαραίτητα στοιχεία για την εν λόγω αίτηση είναι ο Αριθμός Παροχής, το ΑΦΜ και ο Αριθμός Δελτίου Ταυτότητας.
Υπενθυμίζεται ότι το ωράριο λειτουργίας του τηλεφωνικού κέντρου 11500 είναι από τις 07.00 έως και τις 19.00, όλες τις εργάσιμες ημέρες.
Οι καταναλωτές που θα βάλουν για πρώτη φορά νυχτερινό ρεύμα  θα καταβάλλουν 34 € (τιμή έτους 2012) πλέον ΦΠΑ, που αποτελεί τη συμμετοχή στις δαπάνες στις οποίες υποβάλλεται ο ΔΕΔΔΗΕ.
Ωράριο Νυχτερινού Τιμολογίου
Χειμερινή περίοδος1 Νοεμβρίου έως 30 Απριλίου
· 02:00-08:00 και 15:00-17:00, για τους πελάτες που είναι συνδεδεμένοι στο Δίκτυο της Ηπειρωτικής Χώρας και των διασυνδεδεμένων με αυτήν νησιών
· 02:00-08:00 και 15:30-17:30, για τους πελάτες των μη διασυνδεμένων νησιών με τμηματικό ωράριο
Θερινή περίοδος1 Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου
· 23:00-07:00
Πώς μπορώ να μάθω αν έχω Οικιακό Νυχτερινό Τιμολόγιο και ποιο είναι το ωράριο;
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διαπιστώσει κάποιος αν κάνει χρήση του Οικιακού Τιμολογίου με Χρονοχρέωση.
Α) Ελέγχοντας το λογαριασμό :
Στην μπροστινή όψη του λογαριασμού πάνω δεξιά, αναφέρεται το είδος του τιμολογίου, δηλαδή ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ: Γ1Ν Οικιακό Τιμολόγιο
Στην πίσω όψη του ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΥ λογαριασμού εμφανίζεται αναλυτικά «η πάγια χρέωση νύχτας» και ακριβώς από κάτω η χρέωση των κιλοβατώρων (kWh) που έχουν καταναλωθεί τις ώρες του νυχτερινού.
Στην πίσω όψη του ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΥ λογαριασμού (πάνω αριστερά) εμφανίζονται αναλυτικά οι ενδείξεις του μετρητή.
Β) Ελέγχοντας το μετρητή 
Καταρχήν μπορείτε να δείτε εάν διαθέτετε μετρητή διπλής εγγραφής δηλαδή αν υπάρχουν δυο Κοντέρ στο μετρητή σας. Το ένα φέρει την ένδειξη Κ και το άλλο την ένδειξη Μ. Στη συνέχεια να παρατηρήσετε εάν τις ώρες εφαρμογής του νυχτερινού τιμολογίου ο μετρητής σας καταγράφει τις καταναλώσεις στον καταχωρητή (Κοντέρ) με την ένδειξη Μ.
Γ) Ελέγχοντας τον πίνακα εγκατάστασης της οικίας
Σε αρκετές περιπτώσεις υπάρχει ένα ενδεικτικό λαμπάκι στον πίνακα εγκατάστασης της οικίας, η οποία συνδέεται με τον αγωγό πρόσθετης εξυπηρέτησης. Αν τις ώρες εφαρμογής του νυχτερινού τιμολογίου ανάβει το λαμπάκι, τότε κάνετε χρήση του νυχτερινού τιμολογίου.
Εάν είστε ενοικιαστής ενός ακινήτου, προκειμένου να καταθέσετε αίτηση χορήγησης του Οικιακού Νυχτερινού Τιμολογίου θα πρέπει να έχετε εγγράφως και τη σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη του ακινήτου.
πηγή :www.odigostoypoliti.eu