Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Αλλάζει το φορολογικό σύστημα των Η.Π.Α.

Αλλάζει το φορολογικό σύστημα των Η.Π.Α.



Η Αμερικάνικη Γερουσία ψήφισε την περασμένη εβδομάδα την αναμόρφωση του φορολογικού κώδικα των Η.Π.Α.. Η νέα νομοθεσία προβλέπει μείωση συντελεστών στις επιχειρήσεις, αλλά και μια ανομοιογενή σειρά περικοπών και παροχών σε μεμονωμένους φορολογούμενους.

Η ψηφοφορία ήταν 51-49. Κανένας Δημοκρατικός ή ανεξάρτητος δεν ψήφισε υπέρ του νομοσχεδίου.

Τα στούντιο και οι εταιρείες του Χόλιγουντ, μαζί με μεγάλο μέρος των υπολοίπων Αμερικάνικων επιχειρήσεων, άσκησαν έντονες πιέσεις υπέρ της νομοθεσίας έτσι ώστε να εξοικονομήσουν όσα περισσότερα οφέλη μπορούσαν από περικοπές και πιο συμφέρουσες μειώσεις.
Το νομοσχέδιο μειώνει τον συντελεστή του εταιρικού φόρου στο 20%, από 35%, και περιέχει επίσης μια προσωρινή πρόβλεψη που θα επιτρέπει την άμεση αφαίρεση δαπανών από την παραγωγή ταινιών, τηλεοπτικών εκπομπών και θεατρικών παραγωγών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μια εκτίμηση με βάση τα πιο πρόσφατα αποτελέσματα της χρήσης τους έδειξε ότι οι έξι εταιρείες μέλη της MPAA θα είχαν εξοικονομήσουν  6 δισεκατομμύρια δολάρια από τις αλλαγές αυτές.
Εκτός από την μείωση στον εταιρικό φόρο Το νομοσχέδιο περιέχει επίσης :

- Αλλαγές και στην φορολογία των μικρότερων επιχειρήσεων (section 179 του φορολογικού νόμου).
- Αύξηση του ποσοστού αποσβέσεων για επενδύσεις από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως 31.12.2022.
- Βελτιώσεις στον τομέα των μισθώσεων.
- Αύξηση της μέγιστης επιτρεπόμενης απόσβεσης για τα αυτοκίνητα.
- Αλλαγές στις αποσβέσεις αγροτικών ακινήτων.
- Τροποποίηση της φορολογίας των εταιριών που φορολογούνται εκτός ΗΠΑ. (Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, όλα τα εισοδήματα από οποιεσδήποτε πηγές προέρχονται φορολογούνται σε παγκόσμια βάση στις ΗΠΑ. Στο πλαίσιο της φορολογικής μεταρρύθμισης, το εισόδημα των επιχειρήσεων που αποκτήθηκαν στο εξωτερικό γενικά αποκλείεται από τον φόρο εισοδήματος των ΗΠΑ).
- Αλλαγές στην φορολογία σχετικά με τον επαναπατρισμό των αναβαλλόμενων κερδών που προέρχονται από το εξωτερικό.
- Τροποποιήσεις σε ότι αφορά την έκπτωση δαπανών των επιχειρηματικών γευμάτων και ψυχαγωγίας που συνδέονται με την επιχειρηματική δραστηριότητα.
- Άλλες τροποποιήσεις που αφορούν το υφιστάμενο φορολογικό καθεστώς που ισχύει για την διάβρωση της φορολογικής βάσης μεταξύ των συνδεδεμένων επιχειρήσεων.

Άλλες μεταρρυθμίσεις φορολογίας επιχειρήσεων
- Επιχειρήσεις με τζίρο κάτω των από 15 15 εκατομμύρια δολάρια δεν θα απαιτείται να τηρούν λογιστική απογραφής
- Τα πανεπιστήμια και οι πανεπιστημιακές μεγάλες παροχές ($ 250.000 ανά φοιτητή ή περισσότερους) θα επιβαρύνονται με 1,4% φόρο κατανάλωσης.
- Τα μη κερδοσκοπικά (όπως τα κολέγια) που νοικιάζουν τα ονόματα των αθλητικών τους σταδίων πρέπει να πληρώνουν φόρο για το εισόδημα αυτό


https://www.taxheaven.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: