Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας το αίτημα για αναστολή της εγκατάστασης συστημάτων πληρωμών με κάρτες, το οποίο είχαν καταθέσει οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Σερρών και Δράμας.
Οι δύο Σύλλογοι, οι πρόεδροί τους και ακόμη 18 δικηγόροι των πόλεων αυτών, ζητούσαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας το άμεσο «πάγωμα» αλλά και την ακύρωση της επίμαχης υπουργικής απόφασης, με την έκδοση προσωρινής διαταγής.
Η πρόεδρος του Α΄ θερινού Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, απέρριψε το αίτημα της έκδοσης προσωρινής διαταγής, καθώς έχει προσδιοριστεί σε σύντομο χρόνο η εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης, αλλά και επειδή η βλάβη την οποία επικαλούνται οι Σύλλογοι «δεν παρίσταται δυσεπανόρθωτη» σε περίπτωση που η αίτηση ακύρωσης γίνει δεκτή.
Αιτήσεις με τις οποίες ζητείται η ακύρωση της ίδιας υπουργικής απόφασης έχουν καταθέσει ακόμη η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και δύο δικηγόροι.
Όλες οι αιτήσεις ακύρωσης κατά της εν λόγω υπουργικής απόφασης θα συζητηθούν στην επταμελή σύνθεση του Β΄ Τμήματος του ΣτΕ, το δεύτερο δεκαήμερο του ερχόμενου Οκτωβρίου.
Πηγή: Newsroom ΔΟΛ,