Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

Πριμ και καριέρα στην ΑΑΔΕ για αποτελεσματικούς υπαλλήλους Τα κίνητρα που θεσπίζει η Αρχή για την αύξηση των εσόδων

Πριμ και καριέρα στην ΑΑΔΕ για αποτελεσματικούς υπαλλήλους
Τα κίνητρα που θεσπίζει η Αρχή για την αύξηση των εσόδων
05 Ιαν 2018 - 08:56
Picture 0 for Πριμ και καριέρα στην ΑΑΔΕ για αποτελεσματικούς υπαλλήλους
Του Γιώργου Λαμπίρη

Κίνητρα παραγωγικότητας εφαρμόζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, ούτως ώστε δώσει ώθηση στο φορολογικό μηχανισμό, αποδίδοντας μπόνους στους υπαλλήλους της φορολογικής αρχής που εκπληρώνουν τους εισπρακτικούς στόχους που τίθενται ανά έτος.

Χαρακτηριστικό είναι ότι για πρώτο φορά φέτος δόθηκαν πριμ παραγωγικότητας στις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ. Στόχος της επιβράβευσης των υπαλλήλων της ΑΑΔΕ ήταν να αναγνωριστεί η συμβολή τους στην επίτευξη των στόχων που είχε θέσει η Αρχή για το φορολογικό έτος 2016. Σε αυτό το πλαίσιο δόθηκαν χρηματικά έπαθλα συμβολικής αξίας.

Σύμφωνα άλλωστε και με το νόμο 4380 του 2016 και συγκεκριμένα με βάση το άρθρο 23 παρ. 4 περί στοχοθεσίας, «η Αρχή δύναται να αναπτύσσει και εφαρμόζει συστήματα και μεθόδους μέτρησης της αποδοτικότητας και αποτελεσματικότητας των οργανικών της μονάδων. Με απόφαση του Διοικητή ορίζεται η αξιολόγηση των οργανικών μονάδων και θεσπίζεται διαδικασία βράβευσης, κατ ́ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 9 του ν. 3230/2004 (Α ́ 44)».

Έρχεται βαθμολόγιο, αξιολόγηση και προοπτική καριέρας

Σε συνέχεια της πολιτικής που εφαρμόζεται προς ενίσχυση της δυναμικής των υπηρεσιών της, η ΑΑΔΕ, αναμένεται ότι στη διάρκεια του 2018 θα εγκαθιδρύσει νέες δομές ελέγχου και ενίσχυσης της παραγωγικότητας, όπως είναι το βαθμολόγιο, το νέο σύστημα αποδοχών, καθώς και η αξιολόγηση του στελεχιακού της δυναμικού. Μαλιστα, προς την κατεύθυνση της παροχής επιπλέον κινήτρων, θα είναι εφικτή η επαγγελματική ανέλιξη των υπαλλήλων με ικανότητες και αποδεδειγμένα αποτελεσματικό έργο, στους κόλπους της φορολογικής αρχής.

Μεταξύ άλλων, ο νόμος δίνει τη δυνατότητα – κατ’ εξαίρεση - στο Διοικητή της Αρχής, με αποφάσεις που δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, και με τη σύμφωνη γνώμη του Συμβουλίου Διοίκησης και του Υπουργείου Εσωτερικών, που διατυπώνεται σε διάστημα ενός μήνα, να αναπτύσσει και να εφαρμόζει μεθοδολογίες και σύστημα προαγωγών και βαθμολογικής και υπηρεσιακής εξέλιξης του προσωπικού των υπηρεσιών της ΑΑΔΕ, κατά παρέκκλιση των κριτηρίων και της διαδικασίας που προβλέπονται στις διατάξεις του υπαλληλικού κώδικα και κάθε άλλης ανάλογης διάταξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: