Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Ανακατατάξεις στις Δ.Ο.Υ: Ποιες κλείνουν, ποιες συγχωνεύονται Τα πάνω κάτω σε 34 Δ.Ο.Υ στο Λεκανοπέδιο της Αττικής την Θεσσαλονίκη την Πάτρα και την Λάρισα φέρνει σχέδιο συγχωνεύσεων που έχει εκπονήσει η ΑΑΔΕ

Ανακατατάξεις στις Δ.Ο.Υ: Ποιες κλείνουν, ποιες συγχωνεύονται
Τα πάνω κάτω σε 34 Δ.Ο.Υ στο Λεκανοπέδιο της Αττικής την Θεσσαλονίκη την Πάτρα και την Λάρισα φέρνει σχέδιο συγχωνεύσεων που έχει εκπονήσει η ΑΑΔΕ
21 Φεβ 2018 - 09:59
Picture 0 for Ανακατατάξεις στις Δ.Ο.Υ: Ποιες κλείνουν, ποιες συγχωνεύονται
Σύμφωνα με το σχέδιο 13 μεγάλες Δ.Ο.Υ. του Λεκανοπεδίου, της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας και της Πάτρας προβλέπεται να καταργηθούν και να συγχωνευτούν από 12 ήδη υφιστάμενες, ενώ άλλες 9 Δ.Ο.Υ. στο Λεκανοπέδιο και τη Θεσσαλονίκη αναμένεται να συγχωνευθούν για να προκύψουν 4 νέες ενιαίες υπηρεσίες. Συνολικά από τις 34 Δ.Ο.Υ. που περιλαμβάνονται στο σχέδιο θα προκύψουν 16 νέες, μεγαλύτερες οι οποίες θα εξυπηρετούν πολύ μεγαλύτερες περιοχές .
 
Ο συνολικός αριθμός των Δ.Ο.Υ. στην επικράτεια της χώρας θα μειωθεί από 115 σε 97, ενώ ο αριθμός των υπαλλήλων που υπηρετούν στις καταργούμενες και συγχωνευόμενες Δ.Ο.Υ. θα περιοριστεί κατά 289 άτομα από 1.957 σε 1.668. Από την εφαρμογή του σχεδίου εκτιμάται ότι θα προκύψει εξοικονόμηση δαπανών για την καταβολή μισθωμάτων ύψους 185.000 μηνιαίως ή 2,22 εκατ. ευρώ ετησίως.

Ειδικότερα το σχέδιο της ΑΑΔΕ προβλέπει:

Για το Λεκανοπέδιο της Αττικής

1) Την κατάργηση της Δ.Ο.Υ. ΣΤ’ Αθηνών με απορρόφησή της από την Δ.Ο.Υ. Α’ Αθηνών.

2) Την κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Κορωπίου με απορρόφησή της από την Δ.Ο.Υ. Παλλήνης.

3) Την κατάργηση των Δ.Ο.Υ. Μοσχάτου και Νέας Σμύρνης και μεταφορά τους στην Δ.Ο.Υ. Καλλιθέας.

4) Την κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Ηρακλείου με απορρόφησή της από την Δ.Ο.Υ. Νέας Ιωνίας.

5) Την συγχώνευση των Δ.Ο.Υ. ΙΔ’ Αθηνών και Γαλατσίου σε μια νέα ενιαία Δ.Ο.Υ.

6) Την κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Χαλανδρίου με απορρόφησή της από την Δ.Ο.Υ. Χολαργού.

7) Την συγχώνευση των Δ.Ο.Υ. Αιγάλεω, Α’ Περιστερίου και Β’ Περιστερίου σε μία νέα ενιαία Δ.Ο.Υ. με διατήρηση του αριθμού των υπαλλήλων στους 90.

8) Κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Αχαρνών με απορρόφησή της από την Δ.Ο.Υ. Αγίων Αναργύρων.

9) Την συγχώνευση των Δ.Ο.Υ. Παλαιού Φαλήρου και Αγίου Δημητρίου σε μια νέα ενιαία Δ.Ο.Υ.

10) Την κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Δ’ Πειραιά με απορρόφησή της από την Δ.Ο.Υ. Ε’ Πειραιά.

11) Την κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Γ’ Πειραιά με απορρόφησή της από την Δ.Ο.Υ. Α’ Πειραιά.

Για τον νομό Θεσσαλονίκης

12) Την κατάργηση της Δ.Ο.Υ. ΣΤ’ Θεσσαλονίκης με απορρόφησή της από την Δ.Ο.Υ. Δ’ Θεσσαλονίκης.

13) Την κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Α’ Θεσσαλονίκης με απορρόφησή της από την Δ.Ο.Υ. Ε’ Θεσσαλονίκης.

14) Την συγχώνευση των Δ.Ο.Υ. Καλαμαριάς και Η’ Θεσσαλονίκης σε μια νέα ενιαία Δ.Ο.Υ.

Για το νομό Πάτρας

15) Την κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Γ’ Πατρών με απορρόφησή της από την Δ.Ο.Υ. Α’ Πατρών.

Για τον νομό Λάρισας

16 ) Την κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Β’ Λάρισας με απορρόφησή της από την Δ.Ο.Υ. Α’ Λάρισας.

news247.gr

Σχέδιο καταργήσεων και συγχωνεύσεων για 34 Δ.Ο.Υ. σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Πάτρα


Λουκέτο σε 13 μεγάλες Εφορίες, οι οποίες "απορροφούνται" από 12 ήδη υφιστάμενες - Άλλες 9 συγχωνεύονται σε 4 νέες ενιαίες υπηρεσίες - Μείωση προσωπικού κατά 14,7% ή κατά 289 άτομα, από 1.957 σε 1.688, στις καταργούμενες και συγχωνευόμενες υπηρεσίες - Εξοικονόμηση μισθωμάτων ύψους 2,22 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση - Ποιες υπηρεσίες αδειάζουν και πού μεταφέρονται.
Ριζικές ανακατατάξεις σε 34 Δ.Ο.Υ. που βρίσκονται στα 4 μεγαλύτερα αστικά κέντρα της χώρας προωθεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Σύμφωνα με το σχέδιο που επεξεργάζεται η Α.Α.Δ.Ε., 13 μεγάλες Δ.Ο.Υ. του Λεκανοπεδίου, της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας και της Πάτρας προβλέπεται να καταργηθούν και να απορροφηθούν από 12 ήδη υφιστάμενες, ενώ άλλες 9 Δ.Ο.Υ. στο Λεκανοπέδιο και τη Θεσσαλονίκη αναμένεται να συγχωνευθούν για να προκύψουν 4 νέες ενιαίες υπηρεσίες. Συνολικά από τις 34 Δ.Ο.Υ. που περιλαμβάνονται στο σχέδιο θα προκύψουν 16 νέες, με πολύ μεγαλύτερη χωρική αρμοδιότητα. Ο συνολικός αριθμός των Δ.Ο.Υ. στην επικράτεια της χώρας θα μειωθεί από 115 σε 97, ενώ ο αριθμός των υπαλλήλων που υπηρετούν στις καταργούμενες και συγχωνευόμενες Δ.Ο.Υ. θα περιοριστεί κατά 289 άτομα ή κατά 14,7%, από 1.957 σε 1.668. Από την εφαρμογή του σχεδίου εκτιμάται ότι θα προκύψει εξοικονόμηση δαπανών για την καταβολή μισθωμάτων ύψους 185.000 μηνιαίως ή 2,22 εκατ. ευρώ ετησίως.
Σύμφωνα, ειδικότερα, με το σχέδιο της Α.Α.Δ.Ε:
1) Η Δ.Ο.Υ. ΣΤ’ Αθηνών θα κλείσει και οι αρμοδιότητές της θα μεταφερθούν στη Δ.Ο.Υ. Α’ Αθηνών. Ο αριθμός των υπηρετούντων και στις 2 Δ.Ο.Υ. που θα εργάζονται στη Δ.Ο.Υ. Α' Αθηνών θα μειωθεί κατά 17 άτομα, από 132 σε 115.
2) Η Δ.Ο.Υ. Κορωπίου θα κλείσει και οι αρμοδιότητές της θα μεταφερθούν στη Δ.Ο.Υ. Παλλήνης. Ο αριθμός των υπαλλήλων των 2 Δ.Ο.Υ. που θα υπηρετούν στην Παλλήνη θα μειωθεί κατά 19 άτομα, από 119 σε 100.
3) Οι Δ.Ο.Υ. Μοσχάτου και Νέας Σμύρνης θα καταργηθούν και οι αρμοδιότητές τους θα μεταφερθούν στη Δ.Ο.Υ. Καλλιθέας. Από το προσωπικό των 120 υπαλλήλων που υπηρετούν και στις 3 Δ.Ο.Υ. (69 στην Καλλιθέα, 24 στο Μοσχάτο και 27 στη Νέα Σμύρνη) προβλέπεται να συνεχίσουν να απασχολούνται στη νέα ενιαία Δ.Ο.Υ. 100 άτομα. Δηλαδή, οι υπηρετούντες και στις 3 Δ.Ο.Υ. θα μειωθούν κατά 20.
4) Η Δ.Ο.Υ. Νέου Ηρακλείου θα κλείσει και οι αρμοδιότητές της θα μεταφερθούν στη Δ.Ο.Υ. Νέας Ιωνίας. Από τα 123 άτομα που υπηρετούν στις 2 Δ.Ο.Υ. θα συνεχίσουν να απασχολούνται στην Δ.Ο.Υ. Νέας Ιωνίας 110 άτομα. Δηλαδή ο συνολικός αριθμός των υπαλλήλων που υπηρετούν στις 2 Δ.Ο.Υ. θα μειωθεί κατά 13 άτομα.
5) Η Δ.Ο.Υ. Δ’ Πειραιά θα κλείσει, καθώς θα απορροφηθεί από την Δ.Ο.Υ. Ε’ Πειραιά. Από τους 112 υπαλλήλους που εργάζονται στις 2 Δ.Ο.Υ. θα παραμείνουν στην απορροφούσα Δ.Ο.Υ. 98. Ο αριθμός του προσωπικού που υπηρετεί στις 2 Δ.Ο.Υ. θα μειωθεί δηλαδή κατά 14 άτομα.
6) Η Δ.Ο.Υ. Β’ Λάρισας θα κλείσει, καθώς θα απορροφηθεί από την Δ.Ο.Υ. Α’ Λάρισας. Ο αριθμός των υπηρετούντων και στις 2 Δ.Ο.Υ. της Λάρισας θα μειωθεί κατά 33 άτομα, από 188 σε 155.
7) Η Δ.Ο.Υ. Χαλανδρίου θα κλείσει και οι αρμοδιότητές θα μεταφερθούν στην Δ.Ο.Υ. Χολαργού. Από τα 128 άτομα που υπηρετούν και στις 2 Δ.Ο.Υ. θα παραμείνουν στη Δ.Ο.Υ. Χολαργού 105 άτομα. Δηλαδή, ο συνολικός αριθμός των υπαλλήλων θα μειωθεί κατά 23 άτομα.
8) Η Δ.Ο.Υ. Γ’ Πειραιά θα κλείσει, καθώς θα απορροφηθεί από τη Δ.Ο.Υ. Α’ Πειραιά. Το προσωπικό που υπηρετεί στις 2 Δ.Ο.Υ. θα μειωθεί από 106 σε 90 άτομα, δηλαδή θα περιοριστεί κατά 16 άτομα.
9) Η Δ.Ο.Υ. ΣΤ’ Θεσσαλονίκης θα κλείσει, καθώς θα απορροφηθεί από την Δ.Ο.Υ. Δ’ Θεσσαλονίκης. Ο συνολικός αριθμός των υπαλλήλων που υπηρετούν στις 2 Δ.Ο.Υ. της συμπρωτεύουσας θα μειωθεί κατά 32 άτομα, από 162 σε 130.
10) Η Δ.Ο.Υ. Α’ Θεσσαλονίκης θα κλείσει και οι αρμοδιότητές της θα μεταφερθούν στην Δ.Ο.Υ. Ε’ Θεσσαλονίκης. Ο αριθμός των υπηρετούντων και στις 2 Δ.Ο.Υ. θα μειωθεί κατά 40 άτομα, από 190 σε 150.
11) Η Δ.Ο.Υ. Γ’ Πατρών θα κλείσει, καθώς θα απορροφηθεί από την Δ.Ο.Υ. Α’ Πατρών. Το προσωπικό των 2 Δ.Ο.Υ. θα μειωθεί από 150 σε 125 άτομα, δηλαδή θα περιοριστεί κατά 25 υπαλλήλους.
12) Η Δ.Ο.Υ. Αχαρνών θα καταργηθεί με απορρόφησή της από την Δ.Ο.Υ. Αγίων Αναργύρων. Ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων στις 2 Δ.Ο.Υ. θα περιοριστεί από τα 117 στα 100 άτομα, δηλαδή θα μειωθεί κατά 17 υπαλλήλους.
13) Οι Δ.Ο.Υ. Παλαιού Φαλήρου και Αγίου Δημητρίου θα συγχωνευθούν σε μια νέα ενιαία Δ.Ο.Υ. με ταυτόχρονη μείωση του προσωπικού που υπηρετεί στις 2 αυτές υπηρεσίες από τα 65 στα 60 άτομα.
14) Οι Δ.Ο.Υ. ΙΔ’ Αθηνών και Γαλατσίου θα συγχωνευθούν σε μια νέα ενιαία Δ.Ο.Υ. με διατήρηση του αριθμού των υπαλλήλων που υπηρετούν και στις 2 υπηρεσίες στα 60 άτομα.
15) Οι Δ.Ο.Υ. Καλαμαριάς και Η’ Θεσσαλονίκης θα συγχωνευθούν σε μια νέα ενιαία Δ.Ο.Υ. με ταυτόχρονη μείωση του προσωπικού τους κατά 15 άτομα, από τα 95 στα 80.
16) Οι Δ.Ο.Υ. Αιγάλεω, Α’ Περιστερίου και Β’ Περιστερίου θα συγχωνευθούν σε μία νέα ενιαία Δ.Ο.Υ. με διατήρηση του αριθμού των υπαλλήλων στους 90.

Δεν υπάρχουν σχόλια: