Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Θετικά μηνύματα από τον Σολτς: Είμαστε κοντά σε συμφωνία για το ελληνικό πρόγραμμα - BINTEO

Θετικά μηνύματα από τον Σολτς: Είμαστε κοντά σε συμφωνία για το ελληνικό πρόγραμμα - BINTEO

9:31 μμ, Παρασκευή 20 Απρ 2018
Την εκτίμηση πως η συμφωνία για το ελληνικό πρόγραμμα είναι κοντά, αλλά και στη διευκρίνιση ότι η τελική λύση θα απαιτήσει να παρέλθουν κάποιες εβδομάδες, έκανε από την Ουάσινγκτον ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 και συνεργάτης του real.gr από την Ουάσινγκτον, Θανάσης Τσίτσας.
«Είμαστε πολύ κοντά στην επίτευξη μιας κοινής συμφωνίας», δήλωσε ο Ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της Εαρινής Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).
Ερωτηθείς για το χρόνο αποκρυστάλλωσης της τελικής λύσης ο Όλαφ Σολτς ανέφερε πως η τελική απόφαση δεν θα ληφθεί στη συνεδρίαση του Ecofin στη Σόφια, την επόμενη εβδομάδα και πως θα απαιτηθεί χρόνος. «Θα απαιτηθούν πολλές ακόμα εβδομάδες», είπε χαρακτηριστικά.
Λίγο πριν την δήλωση Σόλτς, ο Πόουλ Τόμσεν, αφού προέβλεψε ότι η Ελλάδα θα πάει καλά στις αγορές, ξεκαθάριζε πως ο χρόνος για τη λήψη αποφάσεων είναι περιορισμένος, επιμένοντας για νέα μέτρα σε μια συμφωνία που πρέπει να γίνει άμεσα γνωστή αν η Ελλάδα θέλει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα.
Νωρίτερα ο επικεφαλής του Eurogroup Μ. Σεντένο, έλεγε κι εκείνος ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία και ξεκαθάριζε ότι δεν συζητάμε παράταση προγράμματος.
Δείτε εδώ το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Δεν υπάρχουν σχόλια: