Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

Ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με τη διαβούλευση του καθεστώτος «Συνέργειες και Δικτυώσεις»

Ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με τη διαβούλευση του καθεστώτος «Συνέργειες και Δικτυώσεις»




ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ
Ταχ. Δ/νση : Νίκης 5-7, 101 80 Αθήνα
Τηλ : 210 333 2544-2546
Email : ggse@mnec.gr

Αθήνα, 4 Απριλίου 2018

Θέμα: Διαβούλευση του καθεστώτος «Συνέργειες και Δικτυώσεις»

Αξιότιμες κυρίες, Αξιότιμοι κύριοι,

H Γενική Γραμματεία Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων, σας ενημερώνει ότι το καθεστώς «Συνέργειες και Δικτυώσεις» του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016 βρίσκεται ήδη σε στάδιο ανοιχτής διαβούλευσης στο “Opengov”, που θα διαρκέσει ως τις 16 Απριλίου 2018.

Στόχος του καθεστώτος είναι η, μέσω της ενίσχυσης κοινών δράσεων, προώθηση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων που συμμετέχουν στις επιχειρηματικές συστάδες (clusters), καθώς και η αύξηση των σημαντικών οικονομιών κλίμακας που δύνανται να δημιουργηθούν για το σύνολο της οικονομίας από τη δημιουργία πυκνών οριζόντιων και κάθετων δικτυώσεων, μέσω της διασποράς της συνεργατικής κουλτούρας στην ελληνική επιχειρηματικότητα.

Στο καθεστώς «Συνέργειες και Δικτυώσεις» είναι δυνατή η υπαγωγή επιχειρήσεων, αλλά και οργανισμών έρευνας και διάδοσης γνώσεων, μη κερδοσκοπικών οργανισμών και άλλων συναφών οικονομικών παραγόντων.

Στο πλαίσιο αυτό, η Γενική Γραμματεία διοργανώνει σχετική ενημερωτική εκδήλωση στις 20 Απριλίου 2018, ώρα 12μμ, στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, (Νίκης 5-7, Αίθουσα 305β), η οποία απευθύνεται σε συλλογικούς φορείς και ιδίως σε ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί το καθεστώς, καθώς και τα ζητήματα που αναδείχθηκαν από τη διαδικασία της διαβούλευσης, και θα ακολουθήσει αναλυτική συζήτηση επί του θέματος.

Σας καλώ, λοιπόν, να καταθέσετε τις απόψεις σας στη διαβούλευση και να συμμετάσχετε στην εκδήλωση, καθώς θεωρούμε ότι η συνεργασία και η διασπορά τεχνογνωσίας είναι ιδιαίτερα σημαντικοί παράγοντες για την επιτυχία του καθεστώτος.


Με εκτίμηση,

Λόης Λαμπριανίδης
Γενικός Γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων

https://www.taxheaven.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: