Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Νομοσχέδιο για «γκόλντεν μπόι», περιστασιακά απασχολούμενους και σακούλες

Νομοσχέδιο για «γκόλντεν μπόι», περιστασιακά απασχολούμενους και σακούλες

Γενναίες αυξήσεις στις αποδοχές του γενικού διευθυντή και του αναπληρωτή γενικού διευθυντή του ΟΔΔΗΧ προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε αργά χθες βράδυ στη Βουλή.
Με το ίδιο νομοσχέδιο απαλλάσσονται και φέτος από τη φορολόγηση με βάση τα τεκμήρια φορολογούμενοι με περιστασιακή απασχόληση.
Συγκεκριμένα όσοι απέκτησαν το 2017 εισοδήματα μέχρι 6.000 ευρώ από περιστασιακή απασχόληση και έχουν τεκμήρια διαβίωσης συνολικού ύψους μέχρι 9.500 ευρώ θα φορολογηθούν με την κλίμακα των μισθωτών-συνταξιούχων. Δηλαδή θα ισχύει και για αυτούς η μείωση φόρου 1.900-2.100 ευρώ που οδηγεί σε έμμεσο αφορολόγητο όριο από 8.636 έως 9.545 ευρώ.
Ωστόσο ισχύει ο βασικός κανόνας για το αφορολόγητο, ότι το 10% του εισοδήματος που απέκτησαν το 2017 θα πρέπει να προέρχεται από δαπάνες με πλαστικό χρήμα.
Με το ίδιο νομοσχέδιο:
◼ Αυξάνονται από τις 4.631 ευρώ στις 8.315 ευρώ και μάλιστα αναδρομικά από την 1η Δεκεμβρίου 2017 οι μηνιαίες αποδοχές του γενικού διευθυντή και του αναπληρωτή γενικού διευθυντή του ΟΔΔΗΧ.
◼ Κάθε τρίμηνο θα υποβάλλεται η δήλωση για το τέλος της πλαστικής σακούλας. Για πρώτη φορά θα υποβληθεί στις 30 Απριλίου.
◼ Δεν θεωρείται εισόδημα και απαλλάσσεται από τον φόρο εισοδήματος η ωφέλεια που αποκτούν φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις από τη διαγραφή μέρους ή του συνόλου του χρέους προς τις τράπεζες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: