Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Αλυσίδες εστίασης (fast food): Αναδρομική αναπροσαρμογή των όρων αμοιβών και εργασίας των εργαζομένων με Διαιτητική Απόφαση

Αλυσίδες εστίασης (fast food): Αναδρομική αναπροσαρμογή των όρων αμοιβών και εργασίας των εργαζομένων με Διαιτητική Απόφαση




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

20.04.2018

Εκδόθηκε από τον ΟΜΕΔ η υπ' αριθ. 5/2018 Διαιτητική Απόφαση για τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στις οργανωμένες αλυσίδες εστίασης (ταχυφαγεία) με περίοδο ισχύος από 29.03.2017 έως 29.03.2018. Η Δ.Α. βασίστηκε στο περιεχόμενο της Δ.Α. Επισιτισμού ως την πλέον συναφή, αφού η εργοδοτική οργάνωση ΣΕΠΟΑ δεν παύει να εκπροσωπεί γνωστές αλυσίδες του κλάδου της Εστίασης.


www.poeeyte.gr

Καταθέσαμε την Διαιτητική Απόφαση στο Υπουργείο Εργασίας και οι εργοδότες έχουν αναδρομική υποχρέωση να αναπροσαρμόσουν τους όρους αμοιβής και εργασίας των πολύπαθων εργαζομένων του πλέον απορυθμισμένου επισιτιστικού τομέα.

Οι βασικοί μισθοί εκκινούν οι ανώτεροι από τα 940,76€ όπως αυτοί των αρχιμαγείρων έως τα 655,37€ των βοηθών (ενδεικτικά οι κατώτεροι).

Όσο για την επιχειρηματολογία του ΣΕΠΟΑ απερρίφθησαν οι ισχυρισμοί τους, ότι δεν αποτελούν εργοδοτική οργάνωση δεδομένου ότι η τριμελής Διαιτησία έκρινε, αλλά και αποδείξαμε με την επιχειρηματολογία μας, ότι δεν μπορούν να παραιτηθούν από την ικανότητα σύναψης ΣΣΕ, όπως δεν μπορούν να παραιτηθούν από κανένα δικαίωμα προσωπικότητας αφού όχι μόνο έχουν όλα τα χαρακτηριστικά μιας δευτεροβάθμιας εργοδοτικής οργάνωσης αλλά συνιστούν ορισμό ως τέτοιας και μόνο από την συμμετοχή τους στον ΣΕΤΕ αλλά και τη δημόσια δράση τους, σκοπός της οποίας είναι η προάσπιση των συμφερόντων των εργοδοτών.

https://www.taxheaven.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: