Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Εφάπαξ και όχι σε δόσεις η πληρωμή φόρων με κάρτες στο TAXIS Τι αναμένεται να καθορίζει η απόφαση που θα εκδοθεί

Εφάπαξ και όχι σε δόσεις η πληρωμή φόρων με κάρτες στο TAXIS
Τι αναμένεται να καθορίζει η απόφαση που θα εκδοθεί
19 Απρ 2018 - 09:52
Picture 0 for Εφάπαξ και όχι σε δόσεις η πληρωμή φόρων με κάρτες στο TAXIS
Του Γιώργου Λαμπίρη

Εφάπαξ και όχι με δόσεις - παρά τις αρχικές αναφορές περί του αντιθέτου - θα γίνεται η πληρωμή των φορολογικών υποχρεώσεων των πολιτών, με βάση τα όσα θα ορίζει η απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, η οποία πρόκειται να δημοσιευθεί τις επόμενες ημέρες.

Πρόκειται για μία κίνηση από πλευράς της φορολογικής αρχής για την οποία υπήρχε αρχικά η πληροφόρηση, ότι θα ξεκινούσε να υλοποιείται στα μέσα Φεβρουαρίου με τη λειτουργία της σχετικής ηλεκτρονικής εφαρμογής μέσω του TAXISnet.

Πού στοχεύει με τη συγκεκριμένη κίνηση η ΑΑΔΕ

Στόχος μεταξύ άλλων της φορολογικής αρχής, εκτός από τη διευκόλυνση των πολιτών, είναι να ελέγξει και τις χρεώσεις προμηθειών, οι οποίες επιβάλλονται στα γκισέ των τραπεζών προς τους φορογούμενους για την εξόφληση των φορολογικών υποχρεώσεων.

Θυμίζουμε μάλιστα ότι σε πρόσφατη τοποθέτησή της αναφορικά με την πληρωμή μέσω κάρτών στις τράπεζες, απαντώντας σε σχετική ερώτηση βουλευτών, η ΑΑΔΕ ανέφερε ότι αποτελεί στόχευσή της η στροφή των φορολογουμένων προς τη χρήση της ηλεκτρονικής τραπεζικής και του διαδικτύου, ως μέσο μεταξύ άλλων για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Πληρωμή βεβαιωμένων αρρύθμιστων οφειλών

Πάντως, όπως διευκρίνισε σχετικά η Αρχή μέσω της πληρωμής με κάρτες θα δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να πληρώνουν βεβαιωμένες αρρύθμιστες οφειλές, φυσικών και νομικών προσώπων. Η διαδικασία της πληρωμής θα υλοποιείται μέσω της ενότητας «προσωποποιημένη πληροφόρηση», η οποία εντάσσεται στην πλατφόρμα λειτουργίας του ΤΑΧΙS. Σημειώνεται ότι μέσα από την εφαρμογή, ο φορολογούμενος θα έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει μία ή περισσότερες συναλλαγές, οι οποίες θα πιστώνονται άμεσα μετά την ολοκλήρωσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: