Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

ΓΣΕΕ: «Περί επεκτασιμότητας ο λόγος - Οφειλόμενη απάντηση στο Υπουργείο Εργασίας»

ΓΣΕΕ: «Περί επεκτασιμότητας ο λόγος - Οφειλόμενη απάντηση στο Υπουργείο Εργασίας»




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

19/6/18

Περί επεκτασιμότητας ο λόγος - Οφειλόμενη απάντηση στο Υπουργείο Εργασίας

Στο πλαίσιο του επικοινωνιακού μίξερ της κυβερνητικής προπαγάνδας για τη δήθεν επαναφορά της επεκτασιμότητας των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, το Υπουργείο Εργασίας, υπερασπιζόμενο την εγκύκλιό του με τα 5 βήματα της σχετικής διαδικασίας, που κατήγγειλε η ΓΣΕΕ, εξέδωσε Δελτίο Τύπου (16-6), προκειμένου να καμουφλάρει τις ευθύνες της απέναντι στους εργαζόμενους για τη ναρκοθέτηση στην πραγματικότητα της εφαρμογής μετά τον Αύγουστο της αρχής της επεκτασιμότητας.

Στο επικοινωνιακό μίξερ του Δελτίου Τύπου ανακατεύεται «ο ΣΕΒ, που διαφωνεί επί της αρχής με την επεκτασιμότητα». Αναρωτιόμαστε αν, η εύλογη σιωπή του ΣΕΒ για την Εγκύκλιο δεν σηματοδοτεί την επιδοκιμασία του για τον κυβερνητικό χειρισμό. Ανακατεύεται ο Μητσοτάκης, ανακατεύεται «το μέτωπο των δυνάμεων, οι οποίες προσπάθησαν να μπλοκάρουν την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων», το οποίο «έχει παραδεχθεί δημόσια την ήττα του» (πότε και πού άραγε έγινε αυτή η δημόσια παραδοχή του «μετώπου»;)

Ανακατεύονται οι θεσμοί που «διαφώνησαν με τη λύση για τα κριτήρια επεκτασιμότητας» που καθιερώνει η κυβέρνηση με την Εγκύκλιο.

Και βεβαίως στο Δελτίο Τύπου περιέχεται η επανάληψη του υποκριτικού ερωτήματος: 

«Με ποιον ακριβώς ταυτίζεται σήμερα η ΓΣΕΕ;»

Τους απαντάμε: Με κανέναν από τους αναφερόμενους, όταν θεωρούμε ότι δεν εξυπηρετούνται τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα των εργαζομένων και παίζονται επικοινωνιακά μόνο παιχνίδια σε βάρος τους.

Επί της ουσίας της Εγκυκλίου για την επεκτασιμότητα, με βάση την οποία προϋπόθεση είναι η προαιρετική κατάθεση από τις εργοδοτικές Οργανώσεις του Μητρώου των μελών τους, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία, η ΓΣΕΕ γνωστοποιεί στους εργαζόμενους ότι οι εργοδοτικές οργανώσεις στη διαβούλευση που προηγήθηκε της Εγκυκλίου, γραπτά και προφορικά επικαλούμενες την προστασία προσωπικών δεδομένων (προσχηματική ή μη) κατηγορηματικά είχαν δηλώσει στην κυβέρνηση ότι αρνούνται την κατάθεση του Μητρώου μελών τους.

Παρόλα αυτά και με την αντίθετη εκτίμηση – δήλωση «κύκλων» του Υπουργείου ότι κατά τη γνώμη τους η εργοδοτική οργάνωση «έχει κάθε συμφέρον να υποβάλει το μητρώο μελών της για την αποφυγή του αθέμιτου ανταγωνισμού», υπογράφηκε η επίμαχη Εγκύκλιος για την επεκτασιμότητα, όλως τυχαίως ταυτόχρονα με τη συζήτηση στη Βουλή των προαπαιτούμενων για την δ’ αξιολόγηση από τους δανειστές…. οι οποίοι ως γνωστόν διακαώς επιθυμούν την επαναφορά της επεκτασιμότητας των συλλογικών συμβάσεων…

«Εν αρχή η πράξη». Αυτή θα δείξει και θα αποδείξει ποιος λέει την αλήθεια. Οι συνδικαλιστές και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις θα κρίνουν και θα κατακρίνουν.

Τότε θα δούμε τις «απαντήσεις» των αρμοδίων και των «δημοσιογράφων» που εκ κομματικού καθήκοντος αβαντάρουν την κυβέρνηση. 


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ


https://www.taxheaven.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: