Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Κτηματολόγιο: Ηλεκτρονική υποβολή διαγραμμάτων

Κτηματολόγιο: Ηλεκτρονική υποβολή διαγραμμάτων




19/06/2018

Έναρξη υποχρέωσης της ηλεκτρονικής υποβολής των Τοπογραφικών Διαγραμμάτων και των Διαγραμμάτων Γεωμετρικών Μεταβολών στην ψηφιακή βάση του Ελληνικού Κτηματολογίου

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 2216/B’/14-6-2018) η απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντoς και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη με την οποία από τις 16/7/2018 ενεργοποιείται η υποχρεωτική ηλεκτρονική υποβολή των διαγραμμάτων σύμφωνα με τον Ν. 4409/2016 για τις εμπράγματες συναλλαγές στα Κτηματολογικά Γραφεία και τα Υποθηκοφυλακεία της χώρας.

Η παραπάνω υποχρέωση ισχύει αφενός για τα τοπογραφικά διαγράμματα που συντάσσονται μετά την ημερομηνία αυτή για να προσαρτηθούν στις εγγραπτέες πράξεις που υποβάλλονται σε όλα τα Κτηματολογικά Γραφεία και Υποθηκοφυλακεία της χώρας και αφετέρου για τα Διαγράμματα Γεωμετρικών Μεταβολών που συντάσσονται για να υποβληθούν στα Κτηματολογικά Γραφεία.

Το ηλεκτρονικό σύστημα του Ελληνικού Κτηματολογίου για την  υποβολή των διαγραμμάτων έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και βρίσκεται σε πιλοτική λειτουργία τους τελευταίους έξι μήνες. Η είσοδος στην ηλεκτρονική εφαρμογή γίνεται μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr στο portal e–ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ, Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ. Ειδικότερες οδηγίες και πληροφορίες καθώς και οι Τεχνικές Προδιαγραφές για την υποβολή διατίθενται στην αρχική σελίδα της εφαρμογής.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΕΠΑνΕΚ 2014-2020» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» και από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ – Ε.Ε.).

https://www.taxheaven.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: