Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

Τελεσίγραφο ΡΑΕ για την ενεργειακή σύνδεση Αττικής - Κρήτης

Τελεσίγραφο ΡΑΕ για την ενεργειακή σύνδεση Αττικής - Κρήτης

Κυριακή, 17 Ιουνίου 2018 09:53
 
UPD:09:54
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
Έντονες διεργασίες και διαβουλεύσεις για την επίλυση του ενεργειακού προβλήματος της Κρήτης, μέσω της διασύνδεσης του νησιού με την ηπειρωτική χώρα, βρίσκονται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα.
Μάλιστα, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) έθεσε προθεσμία στις εμπλεκόμενες πλευρές να καταλήξουν εντός της εβδομάδας σε συμφωνία για την υλοποίηση του έργου.
Τελικός στόχος είναι να υλοποιηθεί η διασύνδεση Κρήτης - Αττικής μέσω του αγωγού EUROASIA (διασύνδεση Ισραήλ - Κύπρου - Κρήτης - Αττικής), προκειμένου να περιοριστεί το κόστος αλλά και ο χρόνος ολοκλήρωσης -δεδομένου ότι μετά το 2021, η Κρήτη θα βρίσκεται σε οριακή κατάσταση.
Με απόφαση των Ρυθμιστών Ενέργειας Ελλάδας και Κύπρου, το έργο Κρήτης - Αττικής έχει ανατεθεί από κοινού στην εταιρία EUROASIA Interconnector και στον ΑΔΜΗΕ.  Ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.
Την περασμένη εβδομάδα, άλλωστε, -και αφού μεσολάβησε πρόταση του ΑΔΜΗΕ να αναλάβει εξ ολοκλήρου την κατασκευή του έργου- οι εκπρόσωποι των δύο εταιρειών κλήθηκαν σε συνάντηση στα γραφεία της ΡΑΕ προκειμένου να βρεθεί λύση.
naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: