Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Πιτσιλής: Γνωρίζω τις δυσκολίες που υπάρχουν με τις φορολογικές δηλώσεις Για την ηλεκτρονική τιμολόγηση, τόνισε ότι δεν υπάρχει λόγος οι λογιστές να φοβούνται τις αλλαγές που θα επέλθουν, αλλά να τη βλέπουν με αισιοδοξία.

Πιτσιλής: Γνωρίζω τις δυσκολίες που υπάρχουν με τις φορολογικές δηλώσεις
Για την ηλεκτρονική τιμολόγηση, τόνισε ότι δεν υπάρχει λόγος οι λογιστές να φοβούνται τις αλλαγές που θα επέλθουν, αλλά να τη βλέπουν με αισιοδοξία.
21 Ιουν 2018 - 17:56
Picture 0 for Πιτσιλής: Γνωρίζω τις δυσκολίες που υπάρχουν με τις φορολογικές δηλώσεις
Στη χρησιμότητα των ποιοτικών πληροφοριών, που συλλέγονται με το καινούργιο έντυπο Ε3, ιδιαίτερα από την επόμενη χρονιά, με την εφαρμογή της πλήρους συμπλήρωσής του, αναφέρθηκε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, μιλώντας σε εκδήλωση.

Θα βοηθούν, είπε, την Ανεξάρτητη Αρχή στη στόχευση των ελέγχων και στην αποφυγή της άσκοπης ταλαιπωρίας των φορολογουμένων με περιττές ελεγκτικές επαληθεύσεις.

Σε ό,τι αφορά στην παράταση των φορολογικών δηλώσεων ανέφερε πως παρακολουθεί και γνωρίζει τις δυσκολίες που παρατηρούνται κατά την υποβολή στα συστήματα του taxisnet, αλλά όπως είναι γνωστό, πρόσθεσε, δεν είναι η ΑΑΔΕ αυτή που δίνει την παράταση, αλλά αυτή που την εισηγείται στο υπουργείο Οικονομικών.

Για την ηλεκτρονική τιμολόγηση, τόνισε ότι δεν υπάρχει λόγος οι λογιστές να φοβούνται τις αλλαγές που θα επέλθουν, αλλά να τη βλέπουν με αισιοδοξία, σημειώνοντας:

«Στην Ελλάδα του 2018 που κοιτά πλέον την επόμενη δεκαετία, σε μια Ευρώπη η οποία ηλεκτρονικοποιείται ταχύτατα, δεν νομίζω ότι πρέπει να έχουμε το φόβο ότι ο λογιστής πρέπει να καταχωρεί τιμολόγια, είναι χάσιμο χρόνου απίστευτο για όλους και για το λογιστή και για τον επιχειρηματία.

Είναι αδιανόητο να παράγεται μια πληροφορία ηλεκτρονικά και να πρέπει να την αναπαράγουμε ξανά δύο φορές.

Ο λογιστής στη νέα εποχή θα είναι περισσότερο σύμβουλος και λιγότερο γραφέας, οι γνώσεις σας οι επιστημονικές θα βοηθήσουν την επιχείρηση στο να λειτουργεί με μεγαλύτερη συμμόρφωση στο να κάνει κατηγοριοποίηση των εξόδων και στο να συμβουλεύει τον επιχειρηματία πως να είναι συνεπής με τις φορολογικές του υποχρεώσεις», συμπλήρωσε ο Διοικητής της Α.Α.Δ.Ε».

ENIKONOMIA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: