Μέσα στο καλοκαίρι και πριν τις διακοπές τους χιλιάδες φορολογούμενοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις φορολογικές υποχρεώσεις του 2018.

Μάλιστα οι φορολογούμενοι θα πρέπει να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι για όσους αμελήσουν τις οφειλές τους θα χρεωθούν προσαυξήσεις από την πρώτη μέρα καθυστέρησης

Το νέο εκκαθαριστικό


Στα εκκαθαριστικά των φορολογικών δηλώσεων ενσωματώνονται μέχρι και πέντε διαφορετικοί φόροι: φόρος εισοδήματος, φόρος πολυτελούς διαβίωσης, τέλος επιτηδεύματος, ειδική εισφορά αλληλεγγύης και προκαταβολή φόρου.

Το εκκαθαριστικό του φόρου εισοδήματος θα πρέπει να εξοφληθεί σε τρεις διμηνιαίες δόσεις, έως το τέλος Ιουλίου, Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου.

Ο νέος ΕΝΦΙΑ


Τα εκκαθαριστικά του φετινού ΕΝΦΙΑ αναμένεται να εκδοθούν έως το τέλος Σεπτεμβρίου και ο φόρος να πληρωθεί σε πέντε μηνιαίες δόσεις από τον Σεπτέμβριο έως και τον Ιανουάριο. Ο φόρος των ακινήτων θα υπολογιστεί φέτος με τις νέες αντικειμενικές αξίες και σχεδόν 1 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν περισσότερο φόρο για την ακίνητη περιουσία τους σε σχέση με πέρυσι.

Τα νέα τέλη κυκλοφορίας


Έως το τέλος του έτους οι φορολογούμενοι θα πρέπει να καταβάλλουν τα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων τους για το 2019. Πρόκειται για ποσό ύψους τουλάχιστον 1,1 δισ. ευρώ. Τα νέα ειδοποιητήρια αναμένεται να «φορτωθούν” στο taxisnet στα τέλη Οκτωβρίου και τα τέλη θα πρέπει να εξοφληθούν έως το τέλος του έτους.

IN.GR