Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Η ΑΑΔΕ, το ΥΠΕΘΑ και το ΨΗΠΤΕ έχασαν το στόχο των δαπανών Οι υπερβάσεις συμπεριλαμβανομένης και της μεταβολής των απλήρωτων υποχρεώσεων

Η ΑΑΔΕ, το ΥΠΕΘΑ και το ΨΗΠΤΕ έχασαν το στόχο των δαπανών

Οι υπερβάσεις συμπεριλαμβανομένης και της μεταβολής των απλήρωτων υποχρεώσεων
i-aade-to-upetha-kai-to-psipte-exasan-to-stoxo-twn-dapanwn
 
Στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, το Ψηφιακής Πολιτικής αλλά και στην ΑΑΔΕ υπήρξε υπέρβαση άνω του 10% έναντι του στόχου στις δαπάνες  όπως καταγράφεται στο δελτίο παρακολούθησης επίτευξης στόχων εκτέλεσης δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού για το Α τρίμηνο του 2018 από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους
Οι πρωτογενείς δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού, συμπεριλαμβανομένης και της επίπτωσης της μεταβολής των απλήρωτων υποχρεώσεων, για το Α' Τρίμηνο του 2018 παρουσιάζονται μειωμένες κατά 432 εκατ. ευρώ ή 4,2% έναντι του στόχου (10,29 δισ. ευρώ).
Ειδικότερα, οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού (πλην τόκων) παρουσιάζονται μειωμένες κατά 281 εκατ. ευρώ ή 2,9% έναντι του στόχου, ενώ οι δαπάνες του Π.Δ.Ε. παρουσιάζονται μειωμένες κατά 151 εκατ. ευρώ ή 29,9% έναντι του στόχου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού, για το πρώτο τρίμηνο του 2018 οι υπερβάσεις άνω του 10% του στόχου εκτέλεσης δαπανών, συμπεριλαμβανομένης και της μεταβολής των απλήρωτων υποχρεώσεων, είναι οι παρακάτω:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Η αύξηση των δαπανών σε σχέση με το στόχο κατά 72,8 εκατ. € ή 10,9%, οφείλεται κατά κύριο λόγο στις αποδοχές. Συγκεκριμένα το Μάρτιο του 2018 έγινε η καταβολή αναδρομικών αποδοχών των ένστολων για το έτος 2017, λόγω καθυστερημένης έναρξης της εφαρμογής του νέου ειδικού μισθολογίου.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Η αύξηση των δαπανών σε σχέση με το στόχο κατά 7,1 εκατ. € ή 84,8%, οφείλεται κυρίως στους εξής λόγους:
α. στην πληρωμή ποσού συνολικού ύψους 6,4 εκατ. ευρώ για τις συνδρομές της Ελλάδας για την α' δόση του έτους 2018 και μέρος της οφειλής για το έτος 2017 στα υποχρεωτικά και τα προαιρετικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος μετά από μεταφορά της σχετικής πίστωσης από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων λόγω μεταφοράς της σχετικής αρμοδιότητας μεταξύ των δύο υπουργείων.
β. στην αύξηση των απλήρωτων υποχρεώσεων συνολικού ύψους 1,3 εκατ. ευρώ, που μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνουν ποσό 0,7 εκατ. ευρώ για το επίδομα αλλοδαπής Μαρτίου - Απριλίου 2018, το οποίο θα εξοφληθεί εντός του Β' τριμήνου 2018.
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ (ΑΑΔΕ)
Η αύξηση των δαπανών σε σχέση με το στόχο κατά 12 εκατ. € ή 12,5%, οφείλεται κατά κύριο λόγο σε υπερβάσεις δαπανών (κυρίως δαπάνες μισθοδοσίας, δαπάνες του προγράμματος δημοσίων κληρώσεων και δαπάνες σε εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων), σε αύξηση των απλήρωτων υποχρεώσεων (οι οποίες αναμένεται να εξοφληθούν εντός του β' τριμήνου 2018) και σε δαπάνες για την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Καυσίμων για τις οποίες δεν προβλέπονται πιστώσεις στον αρχικό προϋπολογισμό της ΑΑΔΕ.
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: