Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Σεντένο: Πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια για μεταρρυθμίσεις

Σεντένο: Πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια για μεταρρυθμίσεις

Τετάρτη, 04 Ιουλίου 2018 16:35
 
UPD:17:20
REUTERS/YVES HERMAN
Στην ανάγκη συνέχισης της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας στην Ελλάδα στάθηκε ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο. «Η Ελλάδα το γνωρίζει και είναι πεπεισμένη γι' αυτό» πρόσθεσε, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την έξοδο της χώρας από τα προγράμματα στήριξης.
Ο κ. Σεντένο επεσήμανε ότι οι μεταρρυθμίσεις χρειάζονται χρόνο για να φέρουν αποτελέσματα, ωστόσο όπως τόνισε, η εφαρμογή των μέτρων που υιοθέτησε η Ελλάδα έχει ήδη αρχίσει να αποδίδει.
Ο πρόεδρος του Eurogroup χαρακτήρισε ορόσημο τον Αύγουστο του 2018 και την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα.
Δήλωσε επίσης βέβαιος πως η Ελλάδα θα αποκτήσει και πάλι την εμπιστοσύνη των επενδυτών και σημείωσε ότι η συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου θα βελτιώσει το αίσθημα των αγορών.
«Σήμερα η Ελλάδα είναι έτοιμη να σταθεί και πάλι στα πόδια της, με υγιή θεμέλια για βιώσιμη και ισορροπημένη ανάπτυξη, χωρίς αποκλεισμούς. Η συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup είναι το κλειδί για την επίτευξη αυτού του στόχου», συμπλήρωσε.
Αναφερόμενος στη συμφωνία, είπε πως μέχρι το 2033 η Ελλάδα θα πληρώνει λιγότερους τόκους και κεφάλαια για το χρέος της, κάτι που σημαίνει πως θα υπάρχει μεγαλύτερο δημοσιονομικό περιθώριο για να στηριχθούν η οικονομία και οι πολίτες.
Επιπλέον, τόνισε ότι χωρίς τις τεράστιες θυσίες που έκαναν οι Έλληνες πολίτες, δεν θα ήταν δυνατή η πρόοδος που έχει συντελεστεί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: