Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

Αλ. Χαρίτσης: Σημαντικές στην ανάπτυξη των ΜμΕ οι συνεταιριστικές τράπεζες

Αλ. Χαρίτσης: Σημαντικές στην ανάπτυξη των ΜμΕ οι συνεταιριστικές τράπεζες

Παρασκευή, 06 Ιουλίου 2018 21:48
 
UPD:21:49
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Στον σημαντικό ρόλο που μπορούν να παίξουν οι συνεταιριστικές τράπεζες στην ενίσχυση των τοπικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στάθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, με αφορμή τη συνάντηση που είχε σήμερα και με τη διοίκηση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποίησε στην πόλη των Τρικάλων.
Μιλώντας στο ΑΜΠΕ ο κ. Χαρίτσης τόνισε: «Μας χαροποιεί το γεγονός ότι από την ίδια τη διοίκηση της συνεταιριστικής τράπεζας Θεσσαλίας επισημάνθηκε ότι έχουν γίνει σημαντικές προσπάθειες από την κυβέρνηση και το υπουργείο ώστε να μπορούν να αξιοποιούν όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία. Πλέον σε όλα τα προγράμματα του ΕΣΠΑ, στο σχέδιο Γιούνκερ που είναι ευρωπαϊκό πρόγραμμα συμμετέχουν και οι συνεταιριστικές τράπεζες και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό γεγονός».
Παράλληλα, ο κ. Χαρίτσης επεσήμανε επίσης πως η βούληση της κυβέρνησης ήταν και είναι η στήριξη του παράλληλου τραπεζικού συστήματος, υποστηρίζοντας πως το προηγούμενο χρονικό διάστημα «υπήρχαν πολιτικά σχέδια που στόχευαν στη διάλυση και εξαφάνιση του συνεταιριστικού τραπεζικού κινήματος».
Σχετικά με τη συνάντηση που πραγματοποίησε με τους δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, ο κ. Χαρίτσης σημείωσε πως χαροποιεί την κυβέρνηση η ύπαρξη δημάρχων, οι οποίοι «ανεξάρτητα από τις πολιτικές πεποιθήσεις τους αναγνωρίζουν τη μεγάλη προσπάθεια της κυβέρνησης για την εξεύρεση χρηματοδοτικών πόρων, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των δήμων».
«Όλα τα προηγούμενα χρόνια οι μικροί δήμοι είχαν αφεθεί στο έλεος τους», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και υποστήριξε πως γίνεται προσπάθεια μέσω του ΕΣΠΑ, αλλά και με άλλα εργαλεία όπως τα προγράμματα «φιλόΔημος» για να καλυφθούν οι ανάγκες των δήμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: