Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

Οι φορολογικές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων έως τέλος Αυγούστου Η λίστα έως τις 31 του μηνός

Οι φορολογικές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων έως τέλος Αυγούστου
Η λίστα έως τις 31 του μηνός
20 Αυγ 2018 - 09:58
Picture 0 for Οι φορολογικές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων έως τέλος Αυγούστου
του Γιώργου Λαμπίρη

Σε συγκεκριμένες φορολογικές υποχρεώσεις θα πρέπει να ανταποκριθούν έως και το τέλος του μήνα οι επιχειρήσεις. Εκτός από την υποβολή της δήλωσης για φόρο που παρακρατήθηκε σε εισόδημα, τόκους και δικαιώματα, έως τις 28 Αυγούστου, αλλά και την υποβολή της δήλωσης και απόδοση του φόρου που παρακρατήθηκε για μισθούς προσωπικού, αμοιβές μελών δ.σ., εισφορά αλληλεγύης, αποζημιώσεις για καταγγελία σύμβασης και αμοιβές για τεχνικές υπηρεσίες, έως 31 Αυγούστου, υφίσταται και μία σειρά επιπλέον φορολογικών υποχρεώσεων.

Στην Τράπεζα της Ελλάδος εισπράξεις και πληρωμές μεταξύ Ελλάδας και αλλοδαπής

Πιο συγκεκριμένα, έως και τις 25 Αυγούστου, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να προχωρήσουν στην απευθείας ηλεκτρονική υποβολή στην Τράπεζα της Ελλάδος, των εισπράξεων και πληρωμών, που πραγματοποιήθηκαν ανάμεσα σε νομικά πρόσωπα που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και σε κατοίκους της αλλοδαπής.

Υποβολή αρχικού ανακεφαλαιωτικού πίνακα

Επίσης, έως τις 27 Αυγούστου, οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να προβούν στην υποβολή αρχικού ανακεφαλαιωτικού πίνακα, μέσω του TAXIS, δηλώνοντας τα ποσά που έχουν τιμολογηθεί κατά τη διάρκεια του Ιουλίου, ανά ΑΦΜ αντισυμβαλλόμενου με έδρα τα υπόλοιπα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και αφορούν σε αποκτήσεις και παραδόσεις αγαθών, αλλά και τη λήψη – παροχή υπηρεσιών.

Δήλωση Intrastat

Έως και τις 31 Αυγούστου, θα πρέπει επίσης να ολοκληρωθεί η υποβολή της στατιστικής δήλωσης Intrastat, η οποία αφορά τις ενδοκοινοτικές αποκτήσεις και παραδόσεις αγαθών, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του Ιουλίου. Υπόχρεοι στην υποβολή, είναι όσοι παρουσιάσουν αξία συναλλαγών πάνω από το κατώφλι εξομοίωσης των 150.000 ευρώ για το 2018 για τις εισερχόμενες συναλλαγές και 90.000 ευρώ για τις εξερχόμενες συναλλαγές.

Κατάθεση αρχικών εμπρόθεσμων ΦΠΑ

Τέλος έως και τις 31 Αυγούστου, οι επιχειρήσεις υποχρεούνται στην κατάθεση των αρχικών εμπρόθεσμων χρεωστικών, πιστωτικών ή μηδενικών δηλώσεων ΦΠΑ του Ιουλίου, μέσω του TAXIS, καταβάλλοντας τον απαιτούμενο φόρο για τις χρεωστικές δηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: