Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

Πού θα είναι το δολάριο σε ένα χρόνο;

Πού θα είναι το δολάριο σε ένα χρόνο;

Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2018 16:01
 
UPD:16:03
REUTERS/Gary Cameron
United States one dollar bills are seen on a light table at the Bureau of Engraving and Printing in Washington November 14, 2014. REUTERS/Gary Cameron/File Photo GLOBAL BUSINESS WEEK AHEAD PACKAGE Ð SEARCH ÒBUSINESS WEEK AHEAD SEPTEMBER 12Ó FOR ALL IMAGES
Το ισχυρό δολάριο αναδεικνύεται στην μεγαλύτερη απειλή για τις αναδυόμενες αγορές  και προκαλεί ισχυρό πονοκέφαλο συνολικά στην παγκοσμια οικονομία. Το αμερικανικό νόμισμα βρίσκεται σταθερά σε τροχιά ανατίμησης και μέχρι στιγμής το 2018 παρουσιάζει την καλύτερη επίδοση από το 2015. Για πόσο ακόμη θα είναι ο βασιλιάς της αγοράς συναλλάγματος; 
Οι ειδικοί εκτιμούν ότι παρά τα σχέδια για αύξηση των επιτοκίων από τη Federal Rerseve, την επόμενη χρονιά το ράλι του δολαρίου θα σταματήσει. Εάν οι προβλέψεις τους επιβεβαιωθούν θα δώσουν μία ανάσα σε όσες χώρες βλέπουν τα νομίσματά τους σε ελεύθερη πτώση. 
Σε μία πρώτη ένδειξη οι κερδοσκοπικές δυνάμεις της αγοράς περιόρισαν τα στοιχήματά τους υπέρ του αμερικανικού δολαρίου για πρώτη φορά εδώ και έντεκα εβδομάδες. 
Παράλληλα δημοσκόπηση του Reuters, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 50 στρατηγικοί αναλυτές (από τις 31 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου) έδειξε ότι αναμένεται σε 12 μήνες από τώρα το αμμερικανικό να έχει υποχωρήσει κατά 4% έναντι του ευρώ σε σχέση με τα υφιστάμενα επίπεδα, με την ισοτιμία στο 1,21 δολ ανά ευρώ. Μέχρι στιγμής φέτος το δολάριο έχει ανατιμηθεί σχεδόν 4% έναντι του ευρώ. 
Το αμερικανικό νόμισμα προβλέπεται επίσης σε ορίζοντα δώδεκα μηνών να υποχωρήσει κατά 6% έναντι της στερλίνας- αν και η πορεία του βρετανικού νομίσματος θα εξαρτηθεί εν πολλοίς από το εάν θα αποφευχθεί τελικά το no deal στις διαπραγματεύσεις για το Brexit. 
Απώλειες της τάξης του 2% προβλέπεται να έχει στο ίδιο διάστημα και έναντι του γιεν, ενώ σε τροχιά υποχώρησης, έστω και ελαφράς, εκτιμάται ότι θα βρεθεί και έναντι των νομισμάτων αναδυόμενων οικονομιών. 
naftemporiki.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: