Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

Προσλήψεις για υποψηφίους 40 ειδικοτήτων σε όλη τη χώρα

Προσλήψεις για υποψηφίους 40 ειδικοτήτων σε όλη τη χώρα

Υποψήφιοι 40 και πλέον ειδικοτήτων θα συμμετάσχουν στις προκηρύξεις που θα εκδώσουν άμεσα δήμοι και φορείς σε όλη τη χώρα.
Συνολικά, θα επιλεγούν 967 υπάλληλοι.
Το νέο προσωπικό θα υπογράψει σύμβαση εργασίας έως 11 μήνες. Η επιλογή θα γίνει με κριτήρια ΑΣΕΠ.
Σημειώστε ότι -μεταξύ άλλων- ζητούνται υποψήφιοι "σπάνιων" ειδικοτήτων. Ενδεικτικά:
  • Θεατρολόγοι
  • Ζωγράφοι
  • Εικαστικοί
  • Ηθοποιοί
  • Σκηνοθέτες
  • Χορογράφοι
  • Μοδίστρες
  • Μουσικοί όλων των κατηγοριών και ειδικοτήτων
Μέσω των ίδιων διαγωνισμών θα επιλεγούν νοσηλευτές, κοινωνικοί λειτουργοί, βρεφονηπιοκόμοι βοηθοί βρεφονηπιοκόμων, μάγειρες, καθαρίστριες, προκειμένου να ενισχυθούν οι παιδικοί σταθμοί και οι κοινωνικές δομές των ΟΤΑ.
Πηγή πληροφοριών: workenter.gr

ΑΣΕΠ: “Βουνό” οι αιτήσεις για μόνιμο διορισμό

ΑΣΕΠ: “Βουνό” οι αιτήσεις για μόνιμο διορισμό

Πλημμυρίδα αιτήσεων για μόνιμη θέση στο Δημόσιο. Στο ισόγειο του κεντρικού κτιρίου του ΑΣΕΠ, αλλά και στην αποθήκη του, στην Παλλήνη, στοιβάζονται αυτή την ώρα 306.448 αιτήσεις υποψηφίων που αναμένουν αποτελέσματα.
Την «δίψα» για πρόσληψη σε μόνιμη θέση, περιγράφει εύγλωττα υψηλόβαθμο στέλεχος του ΑΣΕΠ: «Ο αριθμός των αιτήσεων που επεξεργαζόμαστε αυτή την περίοδο είναι όσος ο συνολικός πληθυσμός της Πάτρας και της Λάρισας».
Οι αιτήσεις με το μονόγραμμα «Κ» (μόνιμοι) που ελέγχει το ΑΣΕΠ αφορούν 10.983 θέσεις, οι οποίες κατανέμονται σε 18 διαφορετικούς διαγωνισμούς.
Από τον συνολικό αριθμό των διαγωνισμών, οι μισοί είναι εκκρεμότητες του 2017.
Με βάση τα στοιχεία του ΑΣΕΠ προκύπτει ότι οι χειρότερες πιθανότητες επιτυχίας καταγράφονται στις προκηρύξεις 2Κ/2018 (μία θέση για 235 υποψηφίους), 9Κ/2018 (1:198) και 8Κ/2018 (1:195).
Οι πιθανότητες διορισμού είναι σαφώς ευνοϊκότερες για τους διαγωνισμούς 3Κ/2018 (1:16), 5Κ/2018 (1:15) και 6Κ/2018 (1:15).
Σημειώστε ότι, στον συνολικό αριθμό των αιτήσεων πρόσληψης μόνιμου προσωπικού δεν περιλαμβάνονται οι διαγωνισμοί «Γ» (γραπτός) και «Ε» (ειδικό επιστημονικό προσωπικό).
Συγκρατήστε δύο πληροφορίες της τελευταίας στιγμής:
Έως τις 20 Αυγούστου θα βγουν τα αποτελέσματα για τις 2.000 ενστάσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών
Έως τις 15-20 Σεπτεμβρίου τα αποτελέσματα για τον γραπτό διαγωνισμό 1Γ/2017 στην ΑΑΔΕ (548 θέσεις)
Δείτε όλες τις προκηρύξεις που εκκρεμούν, αποτελέσματα και τις πιθανότητες επιτυχίας που διαμορφώνονται με βάση τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν στο ΑΣΕΠ.
Πηγή: workenter.gr

Le Figaro: Μείωση της ανεργίας κάτω από 20% στην Ελλάδα

Le Figaro: Μείωση της ανεργίας κάτω από 20% στην Ελλάδα

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ, το ποσοστό της ανεργίας στην Ελλάδα υποχώρησε τον Μάιο κάτω από το ψυχολογικό όριο του 20% - στο 19,5% - για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο του 2011, όπως επεσήμανε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, γράφει η γαλλική εφημερίδα Le Figaro.
Αμέσως μετά την ανακοίνωση, η υπουργός μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε ότι «αυτή η μείωση αποτελεί αναμφίβολα ενθαρρυντική και αισιόδοξη εξέλιξη».
Επεσήμανε ακόμα ότι το ποσοστό ανεργίας έχει μειωθεί «κατά περίπου επτά ποσοστιαίες μονάδες κατά τη διάρκεια των τριών χρόνων της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ», υπενθυμίζοντας «τις προσπάθειες που έχουν γίνει για την ανάκαμψη της οικονομίας, αλλά και για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας», κυρίως για τους νέους και τις προσπάθειες «για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας».
Ωστόσο, σημειώνει η γαλλική εφημερίδα, η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην Ευρώπη. Στη συνέχεια δίνονται αναλυτικά τα νέα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, σημειώνοντας ότι η κρίση χρέους και η λιτότητα που επιβλήθηκε στην Ελλάδα από τους πιστωτές τα τελευταία οκτώ χρόνια, σε αντάλλαγμα την οικονομική βοήθεια, βύθισαν την Ελλάδα σε βαθειά ύφεση εκτοξεύοντας την ανεργία.
Μετά από μία δειλή ανάπτυξη το 2017 (1,4%), η οικονομία φαίνεται να ανακάμπτει και η μείωση του ποσοστού ανεργίας κάτω από το 20% είναι μία καλή είδηση για την κυβέρνηση, που ετοιμάζεται να αναγγείλει επίσημα «την έξοδο» της χώρας από την κρίση στις 20 Αυγούστου, με την ευκαιρία της λήξης του τρίτου προγράμματος διάσωσης.
Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ 

Αχτσιόγλου: Υπάρχουν περιθώρια να μην εφαρμοστεί η μείωση των συντάξεων - ΒΙΝΤΕΟ

Αχτσιόγλου: Υπάρχουν περιθώρια να μην εφαρμοστεί η μείωση των συντάξεων - ΒΙΝΤΕΟ

Η πτώση της ανεργίας στο 19,5% είναι μια αισιόδοξη εξέλιξη, δήλωσε η υπουργός ΕργασίαςΈφη Αχτσιόγλου στην ΕΡΤ, επισημαίνοντας ότι "μέσα στα 3,5 χρόνια διακυβέρνησης μας, έχουμε καταφέρει να μειώσουμε σημαντικά τα ποσοστά της και να πέσει από το όριο του 20%, κινούμενοι σε τρεις άξονες: ανάταξη της οικονομίας, καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας και προγράμματα απασχόλησης ανέργων". Παρόλα αυτά, όπως είπε η υπουργός, παραμένει μεγάλο πρόβλημα, ωστόσο θα υπάρχει διαρκής αποκλιμάκωση και θα μιλάμε πια σε ποσοστά χαμηλότερα του 20%.
Η κα Αχτσιόγλου τόνισε ότι σοβαρό και μεγάλο ζήτημα αποτελεί η υποδηλωμένη εργασία, όπως και η αδήλωτη εργασία, όμως με τη χθεσινή υπουργική απόφαση μπαίνουν τα θεμέλια για την καταπολέμηση τους, όπου δίνεται δικαιοσύνη στον αδήλωτο εργαζόμενο. Ανέφερε ότι εάν ένας εργοδότης έχει αδήλωτο εργαζόμενο τότε θα πρέπει να καταβάλλει ένσημα 3 μηνών ενώ δίνονται κίνητρα ώστε να προχωρήσει σε πρόσληψή του, χωρίς να απολύσει κάποιον άλλον εργαζόμενο.
Ερωτηθείσα για το τι θα γίνει το 2019 με τις μειώσεις των συντάξεων, η κα Αχτσιόγλου δήλωσε ότι «ολοκληρώνουμε το πρόγραμμα και θα δούμε όλα τα περιθώρια ώστε να μην γίνουν μειώσεις. Εκτιμώ ότι θα τα καταφέρουμε, είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι αυτό που θέλουν οι θεσμοί είναι να τηρηθούν οι μεταρρυθμίσεις, όπως είναι οι ασφαλιστικές, και όχι τα μέτρα που θα παρθούν.
"Είμαστε βέβαιοι ότι θα πετύχουμε τους δημοσιονομικούς στόχους μας για την περίοδο 2018-2019", είπε η υπουργός Εργασίας.
Αναφερόμενη στα επόμενα βήματα είπε υπάρχουν τρεις στόχοι: ο πρώτος είναι η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, θέμα το οποίο ‘ξεκλειδώνει’ μετά τις 20 Αυγούστου, ο δεύτερος είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού, την οποία χαρακτήρισε αναγκαία για την εισοδηματική ενίσχυση των Ελλήνων, και ο τρίτος η καταπολέμηση της παραβατικότητας στο χώρο της εργασίας, όπως είναι η αδήλωτη εργασία.
Η υπουργός αναφέρθηκε και στις φονικές πυρκαγιές, λέγοντας πως "η υλοποίηση των μέτρων υπέρ των πληγέντων και η αντιμετώπιση των οικιστικών στρεβλώσεων αποτελεί μέρος της ανάληψης των πολιτικών ευθυνών μας. Να επικεντρωθούμε στις πολιτικές που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και να τις υλοποιήσουμε".
Δείτε το βίντεο:
Πηγή: ΕΡΤ

''Επιστρέφει'' η Δημοτική Αστυνομία - Ολόκληρη η εγκύκλιος

''Επιστρέφει'' η Δημοτική Αστυνομία - Ολόκληρη η εγκύκλιος

Με «αναμμένες τις μηχανές» κινούνται δήμοι και υπουργείο Εσωτερικών, για την επιστροφή των Δημοτικών Αστυνομικών στους ΟΤΑ, με βάση την ψήφιση του «Κλεισθένη» από τη Βουλή.
Σύμφωνα με εγκύκλιο που απέστειλε το υπουργείο χθες Πέμπτη στους δήμους, παρέχεται η δυνατότητα μετάταξης σε υπηρεσίες Δημοτικής Αστυνομίας των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών που υπηρετούν σε Καταστήματα Κράτησης, των οποίων οι θέσεις καταργήθηκαν.
Ειδικότερα προβλέπεται:
  • Υπάλληλοι που εμπίπτουν στις σχετικές διατάξεις, μπορούν -με αίτησή τους- να μετατάσσονται σε υπηρεσίες Δημοτικής Αστυνομίας των Δήμων, ως ειδικό ένστολο προσωπικό Δημοτικής Αστυνομίας
  • Η αίτηση υποβάλλεται στον οικείο Δήμο και την οριστική απόφαση λαμβάνει το αρμόδιο για το διορισμό
Σημαντικά «σημεία» για τις μετατάξεις
Σημειώστε ότι, το ποσοστό κάλυψης των θέσεων, στον φορέα προέλευσης του κλάδου στον οποίο ανήκει ο υπάλληλος, κατά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων, πρέπει να ανέρχεται σε ποσοστό τουλάχιστον 50%.
(1) Ο αιτών υπάλληλος πρέπει να µην είναι ο μοναδικός που υπηρετεί στον οικείο κλάδο, εκτός αν στο οργανόγραμμα του φορέα προβλέπεται µόνο µία θέση του εν λόγω κλάδου
(2) Το προσωπικό μετατάσσεται στο Δήμο, µε το βαθμό και το μισθολογικό κλιμάκιο που κατείχε πριν από τη θέση του σε διαθεσιμότητα, συνυπολογιζόμενου του χρόνου υπηρεσίας του στα Καταστήματα Κράτησης για βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη
(3) Οι μετατασσόμενοι διατηρούν το ίδιο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό καθεστώς
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρη την εγκύκλιο.
Πηγή: workenter.gr

Διαδικασία για 95 προσλήψεις εκκινεί ο δήμος Μεγαρέων

Διαδικασία για 95 προσλήψεις εκκινεί ο δήμος Μεγαρέων

Διαδικασία πρόσληψης 95 υπαλλήλων εκκινεί ο δήμος Μεγαρέων, στην Αττική.
Ζητείται προσωπικό 21 ειδικοτήτων, με κριτήρια ΑΣΕΠ, όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.
Οι θέσεις εγκρίθηκαν με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της περιοχής και πλέον αναμένεται η δημοσίευση σχετικής προκήρυξης.
Διαβάστε περισσότερα στο workenter.gr

Πότε θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για το πλαφόν στις τιμές της αμόλυβδης

Πότε θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για το πλαφόν στις τιμές της αμόλυβδης

Το αργότερο μέσα σε 10 μέρες εκτιμάται ότι θα αποφασίσει το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης για τον εάν θα υιοθετήσει την πρόταση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) για την επιβολή πλαφόν στις τιμές της αμόλυβδης βενζίνης, σύμφωνα με πηγές υπουργείου.
Σημειώνεται ότι, ακόμη και στα 40 λεπτά ανά λίτρο φτάνουν τα "καπέλα" στην τιμή της αμόλυβδης βενζίνης σε περιοχές της χώρας με τη ΡΑΕ να επιβεβαιώνει πως υπάρχει κερδοσκοπία στους 17 νομούς ( Γρεβενών, Ευρυτανίας, Κεφαλλονιάς, Φωκίδας, Ρεθύμνου, Κέρκυρας, Λευκάδας, Κιλκίς, Ζακύνθου, Θεσπρωτίας, Σάμου, Κυκλάδων, Χίου, Δωδεκανήσου, Αρκαδίας, Ροδόπης και Καστοριάς ) καθώς οι τιμές των καυσίμων κινούνται σε πολύ υψηλά επίπεδα.
Και για αυτόν τον λόγο η ΡΑΕ πρότεινε να μπει άμεσα πλαφόν στις τιμές της αμόλυβδης βενζίνης στους παραπάνω νομούς.
Πηγή πληροφοριών: enikonomia.gr