Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Στόχος η αποστολή των ηλεκτρονικών βιβλίων ανά τρίμηνο Συνάντηση με την ομάδα εργασίας της ΑΑΔΕ

Στόχος η αποστολή των ηλεκτρονικών βιβλίων ανά τρίμηνο
Συνάντηση με την ομάδα εργασίας της ΑΑΔΕ
17 Ιαν 2019 - 09:24
Picture 0 for Στόχος η αποστολή των ηλεκτρονικών βιβλίων ανά τρίμηνο

Του Γιώργου Λαμπίρη

Ζητούμενο αποτελεί για τους φοροτεχνικούς η αποστολή των στοιχείων των ηλεκτρονικών βιβλίων ανά τρίμηνο, με ένα ακόμα μήνα περιθώριο για διορθώσεις μετά την αποστολή και επιπλέον ένα μήνα για συγχρονισμό. Συν τοις άλλοις στο επίκεντρο τίθεται και η κατάργηση πάσης φύσεως προστίμων επί της διαδικασίας, όπως εξηγεί ο πρόεδρος της ΠΟΦΕΕ, Βασίλης Καμπάνης στα Φορολογικά Νέα.

Η αποστολή των στοιχείων των ηλεκτρονικών βιβλίων θα πραγματοποιείται από άλλους κάθε τρίμηνο, από ορισμένους κάθε μήνα και από κάποιους ακόμα φοροτεχνικούς ανά ημέρα. Στόχος επομένως είναι να κλείνει η αποστολή στο τρίμηνο και στη συνέχεια να εξετάζονται οι αποκλίσεις και εν τέλει θα πραγματοποιείται για ένα ακόμα μήνα ο συγχρονισμός με το σύστημα, όπου θα εξετάζονται πιθανές αποκλίσεις.

Σύσκεψη την Παρασκευή με τα στελέχη της ΑΑΔΕ

Σημειώνεται ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα, εκπρόσωποι των φοροτεχνικών θα έχουν συνάντηση με την ομάδα εργασίας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, αύριο, ούτως ώστε να συζητηθούν οι τελικές λεπτομέρειες και εφόσον χρειαστεί να υπάρξουν διορθώσεις. Στη συνέχεια, όπως όλα δείχνουν η έναρξη της διαδικασίας τήρησης των ηλεκτρονικών βιβλίων μπαίνει στην τελική ευθεία.

Υπενθυμίζουμε ότι μελλοντικός στόχος της εφαρμογής των ηλεκτρονικών βιβλίων μελλοντικά, είναι η διασύνδεσή τους με το Ε3, ούτως ώστε τα στοιχεία να καταχωρούνται αυτόματα σε αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: