Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

ΚΥΑ : Επεκτείνεται η υποχρεωτική χρήση POS και σε άλλα επαγγέλματα

ΚΥΑ : Επεκτείνεται η υποχρεωτική χρήση POS και σε άλλα επαγγέλματα
Δελτίο Τύπου
16 Ιαν 2019 - 16:25
Picture 0 for ΚΥΑ : Επεκτείνεται η υποχρεωτική χρήση POS και σε άλλα επαγγέλματα
Τετάρτη  16 Ιανουαρίου 2019  


Δελτίο Τύπου


Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (Β’ 30, 15/1/2019) η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), με την οποία επεκτείνεται η υποχρεωτική χρήση συσκευών POS και σε άλλες κατηγορίες επαγγελματιών και επιχειρήσεων, πέρα από αυτές στις οποίες είναι ήδη υποχρεωτική.

Η ΚΥΑ υπογράφεται από τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννη Δραγασάκη, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιο Πιτσιόρλα και την Υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά απόφαση με την οποία διευρύνεται η υποχρεωτική χρήση POS, ώστε να καλύπτει πλέον την πλειονότητα των επαγγελμάτων.

Οι επαγγελματίες, που περιλαμβάνονται στην παρούσα υπουργική απόφαση, υποχρεούνται να εγκαταστήσουν συσκευές POSτρεις μήνες μετά τη δημοσίευσή της στο ΦΕΚ.

Όσοι προβούν σε έναρξη δραστηριότητας κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριάντα (30) ημερών προ της παρέλευσης της ως άνω προθεσμίας, οφείλουν να συμμορφωθούν εντός τεσσάρων μηνών από τη δημοσίευση της  υπουργικής απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Όσοι προβούν σε έναρξη δραστηριότητας ή στη σχετική μεταβολή μετά την παρέλευση της ως άνω προθεσμίας, οφείλουν να συμμορφωθούν εντός ενός μηνός από την έναρξη ή τη μεταβολή.

Στους παραβάτες επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους χιλίων πεντακοσίων (1.500) ευρώ. Το πρόστιμο μειώνεται στο ήμισυ εάν καταβληθεί εντός 30 ημερών.

Το υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, θα συνεχίσει τις δράσεις και τις παρεμβάσεις του, με στόχο την ενίσχυση των ηλεκτρονικών συναλλαγών και των θετικών αποτελεσμάτων που αυτές επιφέρουν.

Αναλυτικά η απόφαση    εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: