Σελίδες

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΝΦΙΑ: Η μεγάλη κοροϊδία με τα μη ηλεκτροδοτούμενα

Τρίτη, 09 Σεπτεμβρίου 2014 08:17

ΕΝΦΙΑ: Η μεγάλη κοροϊδία με τα μη ηλεκτροδοτούμενα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)
ΕΝΦΙΑ: Η μεγάλη κοροϊδία με τα μη ηλεκτροδοτούμενα
Εντός της ημέρας η κυβέρνηση στέλνει στη Βουλή τη νομοθετική ρύθμιση με τις αλλαγές του ΕΝΦΙΑ αφού προηγουμένως δώσει το κείμενο στις κοινοβουλευτικές ομάδες της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Έγκυρες πληροφορίες της fmvoice αναφέρουν ότι ναι μεν η τροπολογία θα περιλαμβάνει την έκπτωση φόρου που υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο η έκπτωση και μικρή θα είναι και θα υποβάλλει τον ιδιοκτήτη σε απίστευτη ταλαιπωρία προκειμένου να την εξασφαλίσει. Ιδού τι αναφέρουν οι πληροφορίες:
Γράφει:  
1. Η έκπτωση δεν θα δίδεται μόνο στα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα. Απαραίτητη προϋπόθεση θα είναι τα ακίνητα να είναι ταυτόχρονα και «κλειστά» για ολόκληρο το 2013. Δηλαδή, ένα ακίνητο το οποίο είναι κενό εδώ και 20 χρόνια δεν θα δικαιούται έκπτωσης αν ο ιδιοκτήτης δεν έχει διακόψει την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος. Αντίστοιχα, ένα μη ηλεκτροδοτούμενο ακίνητο δεν θα έχει καμία έκπτωση αν δεν διαπιστωθεί ότι αυτό παρέμεινε κλειστό ολόκληρο το 2013. Πώς θα διαπιστωθεί; Από τις δηλώσεις εισοδήματος του 2014. Θα πρέπει ο ιδιοκτήτης να έχει εγγράψει την ένδειξη «κενό» στο έντυπο Ε2.
2. Η έκπτωση φόρου δεν θα ξεπερνάει το 15-20%. Έτσι η όλη φασαρία για ένα ακίνητο το οποίο επιβαρύνεται με ΕΜΦΙΑ 200 ευρώ, θα γίνεται για 30-40 ευρώ.
3. Η έκπτωση θα χορηγείται –πιθανότατα- κατόπιν αίτησης. Που σημαίνει ότι ο φορολογούμενος θα πρέπει να μπει και σε γραφειοκρατικές διαδιακασίες για να διεκδικήσει τα 10-20 ευρώ.
4. Απαραίτητη προϋπόθεση για να δοθεί η έκπτωση, θα είναι να έχει συμπληρωθεί ο αριθμός ρολογιού της ΔΕΗ έτσι ώστε να γίνει διασταύρωση προκειμένου να εντοπιστούν ποια ακίνητα είναι μη ηλεκτροδοτούμενα όχι κατά δήλωση του φορολογούμενου αλλά με βάση τα αρχεία της ΔΕΗ. Εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες όμως, δεν έχουν δηλώσει τον αριθμό του ρολογιού. Έτσι, πρώτα θα πρέπει να υποβάλλουν τροποποιητική δήλωση Ε9 και μετά να διεκδικήσουν την έκπτωση φόρου. Στην πράξη, θα συνειδητοποιήσουν ότι η αμοιβή του λογιστή για την υποβολή της τροποποιητικής δήλωσης θα είναι τελικώς μεγαλύτερη από την έκπτωση φόρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου