Σελίδες

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Πότε θα δίνονται μπόνους στις επιχειρήσεις – Πότε θα έχουν δικαίωμα βέτο τα ταμεία Παράλληλες ρυθμίσεις για τράπεζες και Δημόσιο στα κόκκινα - Τα bonus και το βέτο του κράτους

Πότε θα δίνονται μπόνους στις επιχειρήσεις – Πότε θα έχουν δικαίωμα βέτο τα ταμεία

Παράλληλες ρυθμίσεις για τράπεζες και Δημόσιο στα κόκκινα - Τα bonus και το βέτο του κράτους

Παράλληλες ρυθμίσεις για τις επιχειρήσεις των υποχρεώσεων προς Δημόσιο και Ταμεία με αυτές προς τις τράπεζες, περιέχει η ολοκλήρωση του πλαισίου για τα κόκκινα δάνεια, που βρίσκεται στα χέρια της τρόικας.
Κατά τον τρόπο αυτό η κάθε επιχείρηση θα μπορεί να ρυθμίζει μέχρι 72 δόσεις τις υποχρεώσεις που έχει προς την Εφορία και τις αντίστοιχες υποχρεώσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία, ακόμα και σε μία ενιαία ρύθμιση με μείωση - ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων που θα χρησιμοποιεί - των προσαυξήσεων και των προστίμων κατά 20-30%. Εάν οι όφειλες είναι από 15.000 και κάτω, οι δόσεις θα φθάνουν τις 100.
Παράλληλα, η επιχείρηση θα έχει δυνατότητα να σπεύδει στις τράπεζες για να ρυθμίσει τις υποχρεώσεις προς αυτές με κούρεμα, το οποίο θα αντιστοιχεί στο βαθμό που τα δάνεια θα ξεπερνούν περιουσιακά στοιχεία και καθαρές θέσεις της εκάστοτε επιχείρησης. Δηλαδή εάν οι συσσωρευμένες υποχρεώσεις προς τις τράπεζες ξεπερνούν τα αντιπροσωπευτικά assets της εταιρείας, τότε θα δίνεται η δυνατότητα και η προϋπόθεση να κουρεύεται η υπερβάλλουσα υποχρέωση στο βαθμό που θα συμφωνεί και η διοίκηση της τράπεζας.
Ένα ποσοστό αντιπροσωπευτικό, που αφορά το ύψος του κουρέματος, θα αντιστοιχεί στο 75% που θα πρέπει να καλύπτουν τα περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησης, σε σχέση με τις συνολικές υποχρεώσεις. Εφόσον οι συνολικές υποχρεώσεις ξεπερνούν το 75% της αξίας των assets μίας εταιρείας θα μπαίνουν στην διακριτική ευχέρεια της διαγραφής.
Οι επιχειρήσεις οι οποίες θα ζητούν ρυθμίσεις από το Δημόσιο, με ρυθμισμένες τις υποχρεώσεις προς τις τράπεζες, θα απολαμβάνουν ξεχωριστό μπόνους, αφού θα προκύπτει ότι η διασφαλισμένη αποπληρωμή προς τις τράπεζες, συνάδει με την επιβίωση της επιχείρησης, η οποία και μπορεί να πληρώσει το Δημόσιο.
Οι ρυθμίσεις αυτές δεν θα μπορούν να απολεσθούν από τις επιχειρήσεις, πέραν της μίας φοράς, κατά πάσα πιθανότητα, όπως συμβαίνει και τώρα, για να έχουν αποτελεσματική ισχύ. Θα ισχύσουν, σύμφωνα με τις εισηγήσεις που έχουν γίνει όπως έχει καταγράψει το newmoney.gr, για τις μικρότερες επιχειρήσεις με όριο έως 2,5 εκατ. κύκλου εργασιών και από εκεί και πέρα θα υπάρξει μεγαλύτερη κατηγορία, η οποία θα ακολουθήσει τις προϋποθέσεις του άρθρου 106, το οποίο αποτελεί την νομική ακολουθία του άρθρου 99.
Για επιχειρήσεις που χρωστούν πάνω από 1 εκατ. ευρώ στα ταμεία, θα δίνεται η δυνατότητα βέτο στους ασφαλιστικούς οργανισμούς κατά τη διαδικασία, ώστε να μην μπορεί να υπάρξει συντεχνία των επιχειρηματιών με τις τράπεζες. Η προετοιμασία από πλευράς των συναρμοδίων υπουργείων Ανάπτυξης, Οικονομικών και Εργασίας έχει ολοκληρωθεί και αναμένονται πλέον οι απαντήσεις της τρόικας στις προτάσεις της ελληνικής πλευράς. Εκφράζεται συγκρατημένη αισιοδοξία ότι έχουν διαμορφωθεί οι προϋποθέσεις για να υπάρχει συμφωνία όσον αφορά τις ρυθμίσεις των κόκκινων δανείων.
Π. ΜΠ.


Πηγή: Παράλληλες ρυθμίσεις για τράπεζες και Δημόσιο στα κόκκινα - Τα bonus και το βέτο του κράτους | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/70776/paralliles-rythmiseis-gia-trapezes-kai-dimosio-sta-kokkina-ta-bonus-kai-veto-toy#ixzz3GsNOPQM7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου