Σελίδες

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Ποιοι βουλευτές στη Γερμανία καλοδέχονται την ελληνική πρόταση

Ποιοι βουλευτές στη Γερμανία καλοδέχονται την ελληνική πρόταση

Πρώτη καταχώρηση: 05/06/2015 - 12:10
Τελευταία δημοσίευση: 12:10Οικονομία
Ποιοι βουλευτές στη Γερμανία καλοδέχονται την ελληνική πρόταση
Θετικά έχει γίνει δεκτή από μια μερίδα των βουλευτών στη Γερμανία η πρόταση που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση για μια συμφωνία με τους πιστωτές της Αθήνας.
Οι Πράσινοι καλούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) να δεχθούν την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης ως βάση για περαιτέρω συζητήσεις.
Η επικεφαλής των Πρασίνων Ζιμόνε Πέτερ δήλωσε στην εφημερίδα Tagesspiegel: «Ο Τσίπρας υπέβαλε μια ισορροπημένη πρόταση». Σε αυτή την κρίσιμη φάση των διαπραγματεύσεων δεν θα πρέπει να υπάρχει «καμία αυθόρμητη άρνηση ή μια ρητορική της “ύστατης προσφοράς”», πρόσθεσε.
Αυτό ισχύει κυρίως για τη γερμανική κυβέρνηση, η οποία θα πρέπει να εμφανίζεται έτοιμη για διαπραγματεύσεις, επεσήμανε η Πέτερ.
Μέχρι στιγμής οι πιστωτές της Ελλάδας αρνούνται να διαπραγματευτούν με βάση την ελληνική πρόταση. Οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να διεξαχθούν βάσει του εγγράφου που κατήρτισαν το ΔΝΤ, η ΕΚΤ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τη Δευτέρα από κοινού με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, υπογραμμίζουν.
Παρόλα αυτά η Πέτερ ξεκαθαρίζει ότι η ελληνική πρόταση είναι «μια καλή βάση» για συμφωνία.
Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλιστών (SPD) Κάρστεν Σνάιντερ δήλωσε στην Tagesspiegel ότι η πρόταση της Αθήνας μπορεί να είναι «μόνο η αρχή».
«Μόλις η ελληνική κυβέρνηση εφαρμόσει επιτέλους πραγματικές διαρθρωτικές αλλαγές, θα έχει κερδίσει την υποστήριξή μας. Όμως οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι δεν θα πληρώσουν το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε.
Ο Γιάκομπ φον Βαϊζέκερ, ευρωβουλευτής του SPD, σχολίασε ότι «είναι καλό το γεγονός ότι τώρα η κυβέρνηση στην Αθήνα και οι πιστωτές έχουν ανταλλάξει ουσιαστικά έγγραφα».
Ένας άλλος ευρωβουλευτής των Σοσιαλιστών, ο Ούντο Μπούλμαν, επεσήμανε ότι η ελληνική πρόταση είναι «ένα καλό σημείο εκκίνησης για εποικοδομητικές διαπραγματεύσεις».
Ο Μπούλμπαν πρόσθεσε ότι πρέπει να βρεθεί μια λύση, «ώστε τελικά να δοθεί το μήνυμα της οικονομικής ανάπτυξης».
Δείτε επίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου