Σελίδες

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

15 φορές το ελληνικό χρέος χάθηκε στις αγορές μέσω Κίνας

15 φορές το ελληνικό χρέος χάθηκε στις αγορές μέσω Κίνας

Πρώτη καταχώρηση: 24/08/2015 - 08:26
Τελευταία δημοσίευση: 08:53Οικονομία
15 φορές το ελληνικό χρέος χάθηκε στις αγορές μέσω Κίνας
Βαθαίνει το μαζικό ξεπούλημα στις διεθνείς αγορές καθώς οι ασιατικές αγορές βουλιάζουν με την υψηλότερη ταχύτητα  από το 2011 στέλνοντας τα νομίσματα στις αναδυόμενες αγορές σε χαμηλά επιπεδα ρεκόρ... ελέω Κίνας.
Το χρήμα στρέφεται σε «ασφαλή» καταφύγια με τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων να πέφτουν κάτω από το 2% και να ανεβαίνει ο χρυσός.
Οι τιμές των εμπορευμάτων στα χρηματιστήρια έχουν γκραμιστεί σε χαμηλό 16 ετών ενώ το πιστωτικό ρίσκο στις ασιατικές αγορές έχει βρεθεί στο υψηλότερο σημείο από το Μάρτιο του 2014, αναφέρει το  Bloomberg, μετά και τη βουτιά στη Wall Street την Παρασκευή που τρομάζει τις ΗΠΑ καθώς ετοιάζεται για αύξηση επιτοκίων στη σκια της ταραγμένης και αδύναμης ευρωζώνης και της βαλτωμένης Ιαπωνίας.
Πάνω από 5 τρισ. δολ έχει χαθεί από τις αγορές παγκοσμίως από τότε που αγρίεψε η κρίση στην Κίνα μετά την υποτίμηση του νομίσματος πριν από δυο εβδομάδες τροφοδοτώντας τις εκτιμήσεις ότι η επιβράδυνση της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον πλανήτη μπορεί να είναι μεγαλύτερη από όσο αναμενόταν αρχικά.
Αυτό σημαίνει πως πάνω από 15 φορές το ελληνικό χρέος είναι το ύψος των χρηματών που έχουν χαθεί αυτές τις 15 ημέρες ημέρες στις διεθνείς αγορές και οι αναλυτές σήμερα μιλούν για "Μαύρη Δευτέρα".
Σε χαμηλό τριετίας βρέθηκε ο MSCI Ασίας-Ειρηνικού με πτώση 4% καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας μέσω… Κίνας.
Ο δείκτης Shanghai Composite κάνει βουτιά 8,5%, ο δείκτης CSI 8,56%, ενώ ο δείκτης Nikkei έφτασε να υποχωρεί κατά περισσότερο από 4%, ο δείκτης Hang Seng καταγράφει απώλειες 4,7%, ο δείκτης ASX 3% και ο δείκτης Kospi 2,16%.
Ράλι πραγματοποιείται στα ομόλογα που θεωρούνται "ασφαλή καταφύγια" και για το γεν, καθώς εξαπλώνονται οι αναταραχές στις παγκόσμιες χρηματαγορές. Ισχυρό πλήγμα δέχονται όλες οι ασιατικές αγορές, με τον δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας να υποχωρεί κατά 4% σε χαμηλό τριών ετών.
Την Παρασκευή ο δείκτης MSCI Αναδυόμενων αγορών έκλεισε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι ετών, μετά την πτώση του Brent στα 45,46 δολάρια το βαρέλι και του αμερικανικού αργού έως και τα 39,86 δολάρια το βαρέλι.
Ο δείκτης Bloomberg GCC200, που παρακολουθεί 200 μετοχές του Συμβουλίου Συνεργασίας του Αραβικού Κόλπου, κατέγραψε την μεγαλύτερη πτώση του από τον Οκτώβριο του 2008 λόγω της πτώσης των τιμών του πετρελαίου αλλά και των ανησυχιών που δημιουργεί η κινεζική οικονομία-.
Το μίνι κραχ στα αραβικά χρηματιστήρια οδήγησε το Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου του Ντουμπάι (DFM) να κάνει «βουτιά» 7,5%, τον δείκτη Tadawull της Σαουδικής Αραβίας 6,9% (οι απώλειες για τον συγκεκριμένο δείκτη αγγίζουν το 24% από τον Απρίλιο), τον QE του Κατάρ 5,3%, τον TA 25 του Ισραήλ 4,1%, ενώ ο EGX της Αιγύπτου κατέγραφε την μεγαλύτερη πτώση από τον Νοέμβριο του 2012, με απώλειες 5,4% χθες.
Δείτε επίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου