Σελίδες

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Δραγασάκης: Τώρα πρέπει να στραφούμε στην ανακεφαλαιοποίηση του Ασφαλιστικού

Δραγασάκης: Τώρα πρέπει να στραφούμε στην ανακεφαλαιοποίηση του Ασφαλιστικού

Πρώτη καταχώρηση: 13/12/2015 - 13:19
Τελευταία δημοσίευση: 13/12/2015 14:05Οικονομία
Δραγασάκης: Τώρα πρέπει να στραφούμε στην ανακεφαλαιοποίηση του Ασφαλιστικού
Μέσα στον Ιανουάριο θα κλείσουν οι όποιες εκκρεμότητες ώστε να ξεκινήσει η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος και μετά η συζήτηση για το χρέος, σημειώνει σε συνέντευξη του στο Έθνος της Κυριακής, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησηςΓιάννης Δραγασάκης
Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr
Διαβάστε επίσης:

Έλλειμμα-ρεκόρ 2,1 δισ. ευρώ στο ΙΚΑ το 2016

Στο «σφυρί» τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια αλλά και στεγαστικά β' κατοικίας

Αφορολόγητο μόνο με δαπάνες έως 9.545 ευρώ μέσω κάρτας





Δραγασάκης: Τώρα πρέπει να στραφούμε στην ανακεφαλαιοποίηση του Ασφαλιστικού

Πρώτη καταχώρηση: 13/12/2015 - 13:05
Τελευταία δημοσίευση: 00:02Επικαιρότητα
Μέσα στον Ιανουάριο θα κλείσουν οι όποιες εκκρεμότητες ώστε να ξεκινήσει η πρώτη αξιολόγησητου προγράμματος και μετά η συζήτηση για το χρέος σημειώνει σε συνέντευξη του στο Έθνος της Κυριακής ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.
«Έχουμε υλοποιήσει ήδη πάνω από το 50% των δράσεων που προβλέπονται στη συμφωνία. Μέχρι τον Ιούνιο θέλουμε να έχουμε τελειώσει με το 80% ώστε από το β' εξάμηνο του 2016 να επικεντρωθούμε στην ανάπτυξη, την απασχόληση και τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η κοινωνία», σημειώνει χαρακτηριστικά.
Για το ασφαλιστικό σημειώνει πως είναι αναγκαίο και υπεύθυνο να επιδιώκονται οι ευρύτερες συναινέσεις και ο ευρύτερος διάλογος, πριν απ' όλα με την ίδια την κοινωνία. «Τώρα που ολοκληρώθηκε η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών πρέπει να στραφούμε στην ανακεφαλαιοποίηση του Ασφαλιστικού.
Χωρίς ισχυρή αποθεματική βάση, κανένα ασφαλιστικό σύστημα δεν είναι βιώσιμο. Στις κατευθύνσεις αυτές ακριβώς εργαζόμαστε, με άμεσο στόχο να αποτρέψουμε νέα μείωση των κύριων συντάξεων – και σε αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει μια μικρή προσωρινή αύξηση των εισφορών – και να θέσουμε τις βάσεις για μια συνολική και μακράς πνοής μεταρρύθμιση του συστήματος με όρους αλληλεγγύης και δικαιοσύνης».
Ερωτηθείς για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τις χαμηλές τιμές των τραπεζών μετοχών σημειώνει πως οι ζημιές που καταγράφονται είχαν συντελεστεί προ πολλού. Για το τεχνικό όμως κομμάτι, όπως σημειώνει, έχει ζητήσει σχετική έρευνα.
«Για το θέμα της ιδιοκτησίας και του ελέγχου, η παρουσία ξένων κεφαλαίων, ειδικά μακροχρόνιων επενδυτών, είναι καταρχήν επιθυμητή. Εμείς πάντα μιλούσαμε για ένα σύστημα το οποίο θα είχε τράπεζες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα υπό δημόσιο, κοινωνικό και ιδιωτικό έλεγχο.
Τα περί “αφελληνισμού” είναι ανακριβή, αφού στις δύο μεγαλύτερες τράπεζες, την Εθνική και την Πειραιώς, η εγχώρια συμμετοχής – ΤΧΣ και ιδιωτών – υπερβαίνει το 55% και το 66% αντίστοιχα.

εκτύπωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου