Σελίδες

Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Η μισθολογική ανισότητα ανδρών-γυναικών καλά κρατεί στην Ελλάδα-Τι συμβαίνει στις χώρες του ΟΟΣΑ

Η μισθολογική ανισότητα ανδρών-γυναικών καλά κρατεί στην Ελλάδα-Τι συμβαίνει στις χώρες του ΟΟΣΑ

Η μισθολογική ανισότητα ανδρών-γυναικών καλά κρατεί στην Ελλάδα-Τι συμβαίνει στις χώρες του ΟΟΣΑ

Η μισθολογική ισότητα ανάμεσα στα δύο φύλα βελτιώνεται στις χώρες του ΟΟΣΑ,με την Ελλάδα ωστόσο το χάσμα να παραμένει όπως καταγράφει έρευνα της PwC.
Συγκεκριμένα, η έκδοση της μελέτης «Women in Work Index» της PwC συμπεραίνει:
• Σταδιακή βελτίωση της οικονομικής χειραφέτησης των γυναικών στις χώρες του ΟΟΣΑ
• Οι σκανδιναβικές χώρες εξακολουθούν να ηγούνται, με την Ισλανδία, τη Σουηδία και τη Νορβηγία να καταλαμβάνουν τις 3 πρώτες θέσεις
• Η Πολωνία ανεβαίνει στην πρώτη 10άδα χάρη στα οφέλη που αποκόμισε από τη μείωση της γυναικείας ανεργίας
• Οι υπόλοιπες θέσεις της δεκάδας καταλαμβάνονται από τις Νέα Ζηλανδία, Σλοβενία, Δανία, Λουξεμβούργο, Φινλανδία και Ελβετία.
• Ωστόσο, το μισθολογικό χάσμα μεταξύ των δύο φύλων αποτελεί μείζονα πρόκληση, με την ισότητα να απέχει ακόμα δεκαετίες
• Η πιθανή επίτευξη γεφύρωσης του χάσματος θα μπορούσε να αυξήσει το σύνολο των εισοδημάτων των γυναικών κατά $2 τρις.
Σύμφωνα με την μελέτη, συνεχίζουν να γίνονται αργά αλλά σταθερά βήματα προόδου στις χώρες του ΟΟΣΑ για την ενίσχυση της οικονομικής χειραφέτησης των γυναικών, ωστόσο το μισθολογικό χάσμα μεταξύ των φύλων παραμένει κρίσιμο ζήτημα αφού η μέση εργαζόμενη γυναίκα στις χώρες του ΟΟΣΑ εξακολουθεί να πληρώνεται 16% λιγότερο από τον άνδρα συνάδελφό της, παρά το γεγονός ότι έχει τα ίδια ή περισσότερα προσόντα.
H μελέτη «Women in Work Index» της PwC καταγράφει τα επίπεδα της οικονομικής χειραφέτησης των γυναικών σε 33 χώρες του ΟΟΣΑ βάσει πέντε κύριων δεικτών και εμφανίζει τις σκανδιναβικές χώρες και ιδιαίτερα την Ισλανδία, τη Σουηδία και τη Νορβηγία, να εξακολουθούν να καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις του Δείκτη. Η Πολωνία είχε την μεγαλύτερη ετήσια βελτίωση, ανεβαίνοντας στην 9η από τη 12η θέση. Η άνοδος αυτή ήταν αποτέλεσμα της μείωσης της γυναικείας ανεργίας και της αύξησης του ποσοστού πλήρους απασχόλησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου