Σελίδες

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

11ο Forum για τη φορολογική διοίκηση στο Όσλο στις 27-29 Σεπτεμβρίου - Οι φορολογικές διοικήσεις υλοποιούν την ανταλλαγή πληροφοριών

11ο Forum για τη φορολογική διοίκηση στο Όσλο στις 27-29 Σεπτεμβρίου - Οι φορολογικές διοικήσεις υλοποιούν την ανταλλαγή πληροφοριών




Οι φορολογικές διοικήσεις διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο καθώς οι κυβερνήσεις αρχίζουν να εφαρμόζουν νέα διεθνή μέτρα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής από τις πολυεθνικές επιχειρήσεις.
Παγκόσμιες πρωτοβουλίες όπως το Σχέδιο του ΟΟΣΑ / G20 για τη Διάβρωση Βάσης και τη Μετατροπή Κέρδους (BEPS) και η κίνηση προς την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών χρηματοπιστωτικών λογαριασμών θα είναι στην κορυφή της ημερήσιας διάταξης κατά την συνάντηση των επικεφαλής των φορολογικών διοικήσεων στο Όσλο της Νορβηγίας στις 27-29 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο του  11ου φόρουμ για τη φορολογική διοίκηση (FTA).

Στην συνάντηση θα συμμετάσχει επίσης ο υπουργός Οικονομικών της Αργεντινής (η επερχόμενη Προεδρία του G20), ο υπουργός Οικονομικών της Νορβηγίας, εκπρόσωποι επιχειρήσεων και εκπρόσωποι άλλων διεθνών οργανισμών-εταίρων.

Το φόρουμ για τη φορολογική διοίκηση συγκεντρώνει φορολογικούς επιτρόπους από 50 από τις πλέον προηγμένες φορολογικές διοικήσεις παγκοσμίως, περιλαμβανομένων των χωρών του ΟΟΣΑ και των χωρών του G20. Το φόρουμ έχει σαν σκοπό να αμβλύνει την συνεργασία μεταξύ των φορολογικών διοικήσεων για την αντιμετώπισης των προκλήσεων και να βοηθήσει την ανάληψη  συλλογικής δράση για την επίτευξη κοινών στόχων.
'Όλες αυτές οι  φορολογικές διοικήσεις εισπράττουν ετήσια έσοδα ύψους 8,5 τρισεκατομμυρίων ευρώ. Στη σύσκεψη του Όσλο θα συμμετάσχουν οι επικεφαλής των φορολογικών διοικήσεων και οι ανώτεροι υπάλληλοι που εκπροσωπούν τις χώρες μέλη της ΣΕΣ καθώς και εκείνους των προσκεκλημένων χωρών.

Στην συνάντηση θα επισημανθούν οι  καινοτομίες, οι πρακτικές και οι μελλοντικές ευκαιρίες όσον αφορά τις προσπάθειες των φορολογικών διοικήσεων για τη βελτίωση της συμμόρφωσης μέσω της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας.

Οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν επίσης στην οικοδόμηση της φορολογικής διοίκησης του μέλλοντος, διερεύνηση της χρήσης της τεχνολογίας για αποτελεσματικές ψηφιακές υπηρεσίες.
Η συνάντηση  θα προσφέρει επίσης τη δυνατότητα στα μέλη των φορολογικών διοικήσεων να συναντηθούν και να συνεργαστούν με άλλους διεθνείς εταίρους που εργάζονται για την προώθηση της φορολογικής διοίκησης.

Στη συνάντηση αυτή, η έκθεση για την φορολογική διοίκηση του 2017 θα κυκλοφορήσει δημόσια.

Η παρούσα έκθεση παρέχει διεθνώς συγκριτικά στοιχεία για σημαντικές πτυχές των φορολογικών συστημάτων και τη διοίκησή τους σε 55 προηγμένες και αναδυόμενες οικονομίες.

https://www.taxheaven.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου