Σελίδες

Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Ποιες υποθέσεις μεταφέρονται από την ΑΑΔΕ στα δικαστήρια Εκκρεμείς περιπτώσεις με 1.300 ΑΦΜ

Ποιες υποθέσεις μεταφέρονται από την ΑΑΔΕ στα δικαστήρια
Εκκρεμείς περιπτώσεις με 1.300 ΑΦΜ
23 Ιαν 2018 - 09:01
Picture 0 for Ποιες υποθέσεις μεταφέρονται από την ΑΑΔΕ στα δικαστήρια
Του Γιώργου Λαμπίρη

Στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών και δικαστικών αρχών θα βρίσκονται στο εξής, υποθέσεις που μεταφέρονται από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Οι υποθέσεις αυτές προκύπτουν από εισαγγελικές παραγγελίες, εντολές ανακριτικών και προανακριτικών πράξεων, καθώς και από αιτήματα και εντολές για τη διενέργεια φορολογικών ελέγχων που προκύπτουν από ελέγχους των εισαγγελικών και δικαστικών αρχών.

Πρόκειται για υποθέσεις που υφίστανται στις 28 Φεβρουαρίου στην ΑΑΔΕ και προέρχονται από ελέγχους των ΚΕΜΕΕΠ, ΚΕΦΟΜΕΠ, ΔΟΥ, ΥΕΔΔΕ, ΔΙΠΑΕΕ και Κεντρικές Υπηρεσίες, με εξαίρεση της τελωνειακές υπηρεσίες και τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.

Σημειώνεται ότι η ΑΑΔΕ διατηρεί εκκρεμείς υποθέσεις ελέγχου 1.300 ΑΦΜ, που βρίσκονται σε προτεραιότητα για έλεγχο, ο οποίος βρίσκεται στην τελική φάση στις 28 Φεβρουαρίου.

Τις υποθέσεις θα αναλαμβάνουν να στείλουν στις εισαγγελικές αρχές, οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, που εξετάζουν την εκάστοτε υπόθεση. Στη συνέχεια, τις παραλαμβάνει ο Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος, στην περίπτωση κατά την οποία η εισαγγελική παραγγελία έχει εκδοθεί από τον ίδιο. Για τις υπόλοιπες περιπτώσεις, αρμόδιες αρχές να παραλάβουν τις υποθέσεις, είναι οι δικαστικές αρχές που έχουν εκδώσει τις σχετικές εισαγγελικές παραγγελίες, εντολές και αιτήματα.

Όπως διευκρινίζει η ΑΑΔΕ σχετικά με τις αποφάσεις που θα μεταφέρονται, δεν θα πραγματοποιείται καμία εργασία μετά τις 28 Φεβρουαρίου, με εξαίρεση τη συγκέντρωση και διαβίβαση των υποθέσεων στους αρμόδιους εισαγγελείς και δικαστές. Η καταληκτική ημερομηνία για να αποσταλλούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία είναι η 30η Απριλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου