Σελίδες

Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Προτεραιότητα η ενίσχυση της ηλεκτρονικής δημοπρασίας με task force τελωνειακών Προθεσμία ολοκλήρωσης έως το τέλος Μαρτίου

Προτεραιότητα η ενίσχυση της ηλεκτρονικής δημοπρασίας με task force τελωνειακών
Προθεσμία ολοκλήρωσης έως το τέλος Μαρτίου
29 Ιαν 2018 - 09:06
Picture 0 for Προτεραιότητα η ενίσχυση της ηλεκτρονικής δημοπρασίας με task force τελωνειακών
Του Γιώργου Λαμπίρη

Στην αναβάθμιση του συστήματος  ICISnet για τα τελωνεία όλης της Ελλάδας στοχεύει με απόφασή της η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Η αναβάθμιση αφορά σε όλα τα στάδια της λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, με μεγαλύτερη προτεραιότητα να δίνεται στον τομέα της ηλεκτρονικής δημοπρασίας που αφορά στη διαχείριση δημοσίου υλικού που κατάσχεται από τις αρμόδιες αρχές όπως είναι τα τελωνεία.

Στόχος είναι η διεύρυνση των αρμοδιοτήτων και η υποβολή προτάσεων της ομάδας εργασίας, με καθήκοντα αναβάθμισης του   ICISnet αναφορικά με την ενσωμάτωση στο πρόγραμμα, καθώς και ηλεκτρονικής καταγραφής και παρακολούθησης των αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών που διαχειρίζονται το δημόσιο υλικό.

Επιπλέον η ομάδα εργασίας, η οποία αποτελείται από τελωνειακούς αλλά και στέλεχος της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, είναι επιφορτισμένη να καταγράφει τις απαιτήσεις των υπηρεσιών που σχετίζονται με τη διαχείριση του δημόσιου υλικού, ούτως ώστε να γίνεται αποτελεσματικότερη η διαδικασία. Συν τοις άλλοις όμως θα πρέπει να εντοπίζει και να καταγράφει τις αδυναμίες που εμφανίζει το πληροφοριακό σύστημα σε περίπτωση που αυτό δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις για τις οποίες προορίζεται.

Η ομάδα εργασίας θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει και να παραδώσει το έργο της στο διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή καθώς και στην προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων έως και τις 31 Μαρτίου του 2018.

Σημειώνεται ότι με στόχο την ολοκλήρωση των καθηκόντων των μελών της ομάδας εντός χρονοδιαγράμματος, τα στελέχη που τη συγκροτούσαν αρχικά, αυξήθηκαν κατά δύο άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου