Σελίδες

Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Reuters: Χρηματοδοτική ανάσα ζητάει η ελληνική κυβέρνηση από τον Ντράγκι

Reuters: Χρηματοδοτική ανάσα ζητάει η ελληνική κυβέρνηση από τον Ντράγκι

Πρώτη καταχώρηση: 05/05/2015 - 16:54
Τελευταία δημοσίευση: 16:54Οικονομία
Reuters: Χρηματοδοτική ανάσα ζητάει η ελληνική κυβέρνηση από τον Ντράγκι
Χρηματοδοτική ανάσα ζητάνε σήμερα οι κ.κ. Δραγασάκης και Τσακαλώτος στο ραντεβού τους με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Mario Draghiστη Φρανκφούρτη, όπως αναφέρεται  σε δημοσίευμα του Reuters.
Οι συνομιλίες ανάμεσα στην αριστερή κυβέρνηση της Ελλάδας και τους διεθνείς πιστωτές της «σκοντάφτουν» σε διαφωνίες για τις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό και το εργασιακό, καθώς η χώρα οδεύει προς την προθεσμία της αποπληρωμής χρέους προς το ΔΝΤ στην οποία δυσκολεύεται να ανταποκριθεί.
Με τον χρόνο να τελειώνει για μία ενδιάμεση συμφωνία την οποία επιδίωκε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έως τις 9 Μαΐου, η Αθήνα αντιμετωπίζει μία άμεση κρίση ρευστότητας, την οποία η κυβέρνηση θεωρεί πως η ΕΚΤ μπορεί να βοηθήσει να επιλυθεί.
Το να πεισθεί η ΕΚΤ και το Διοικητικό της Συμβούλιο που λαμβάνει τις αποφάσεις, που περιλαμβάνει τους επικεφαλής Κεντρικών Τραπεζών από τις 19 χώρες της ευρωζώνης, θα είναι ωστόσο δύσκολο, όπως δηλώνει στο πρακτορείο ένας ανώτατος αξιωματούχος.
Το συμβούλιο συνεδριάζει την Τετάρτη στη Φρανκφούρτη για να αποφασίσει αναφορικά με την επιπλέον χρηματοδότηση έκτασης ανάγκης για τις ελληνικές τράπεζες, καθώς οι διαπραγματεύσεις για μία συμφωνία παροχής ρευστότητας με αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις συνεχίζονται στις Βρυξέλλες ανάμεσα στην Ελλάδα και τον Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την ΕΚΤ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Όπως μεταδίδει το Reuters, πηγές με γνώση των διαβουλεύσεων της ΕΚΤ προβλέπουν ότι το συμβούλιο θα συμφωνήσει για την περαιτέρω επέκταση του ELA για τις εύθραυστες τράπεζες της Ελλάδας. Αλλά αρκετοί αμφιβάλλουν ότι αυτό θα προσφέρει κάτι.
“Η Ελλάδα είναι ένας ολοένα και μεγαλύτερος πονοκέφαλος για το Διοικητικό Συμβούλιο” δήλωσε ένα άτομο με γνώση των συνομιλιών, προβλέποντας ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές στο status quo.
“Είναι εξαιρετικά απίθανο ότι θα αυξήσουν το όριο εγγυήσεων 3,5 δισ. ευρώ στα έντοκα γραμμάτια. Είναι επίσης εξαιρετικά απίθανο ότι θα τροποποιήσουν με κάποιο τρόπο το κούρεμα στις ελληνικές εγγυήσεις”.
Πηγή: enikonomia.gr
Διαβάστε επίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου