Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ Αντωνοπούλου: Η αξιολόγηση θα κλείσει με θετικό πρόσημο για την Ελλάδα

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

Αντωνοπούλου: Η αξιολόγηση θα κλείσει με θετικό πρόσημο για την Ελλάδα

Αντωνοπούλου: Η αξιολόγηση θα κλείσει με θετικό πρόσημο για την Ελλάδα

«Υπάρχει μία δημιουργική αντιπαράθεση με επιχειρήματα, η οποία μπορεί να ευδοκιμήσει και να έχουμε αίσιο τέλος» δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους θεσμούς για τα εργασιακά.
«Είμαι αισιόδοξη, δεδομένου ότι πολλές χώρες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και η Κομισιόν αναγνωρίζουν πλέον ξεκάθαρα -και σ’ αυτό έχει συμβάλει τρομερά η προσπάθεια που έχει κάνει η υπουργός Εργασίας να καταγραφεί ποιο είναι το κεκτημένο σε ευρωπαϊκό επίπεδο- ότι: δε μπορεί, επειδή είμαστε υπό επιτροπεία αυτή τη στιγμή, να καταπατούμε αυτό που είναι δικαίωμα των λαών όλης της Ευρώπης. Βλέπω μία μετακίνηση με την υπομονή και επιμονή που έχει δείξει η κυβέρνησή μας στη διαπραγμάτευση, προς αυτή την κατεύθυνση» ανέφερε η κ. Αντωνοπούλου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του «Πρακτορείο 104,9 fm».
Εκτίμησε δε ότι «πολύ σύντομα -αν όχι μέχρι το τέλος αυτού του χρόνου, αλλά στις αρχές του επόμενου- θα έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση της αξιολόγησης και θα έχει κλείσει με θετικό πρόσημο για την Ελλάδα και για τους πολίτες».
Αναφερόμενη στην αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση για τα πρωτογενή πλεονάσματα είπε: «Είναι τραγικό το ότι συνεχίζει η αντιπολίτευση να φέρνει στην επιφάνεια αυτό το θέμα, όταν η κυβέρνηση Βενιζέλου – Σαμαρά είχε δεσμεύσει τη χώρα για πρωτογενή πλεονάσματα με μέσο όρο 4% έως το 2030. Έχουν γίνει προσπάθειες, έχουμε ήδη εξοικονομήσει 12 δισ. ευρώ, στα οποία, αν προσθέσουμε του 2017 και 2018 τη συμφωνία που έχουμε κλείσει, πατάμε στα 20 δισ. ευρώ λιγότερα μέτρα».
«Αυτή τη στιγμή έχουμε μπει σε μία ομαλότητα, όσον αφορά όλους τους δείκτες που καταγράφουμε για το ΑΕΠ, από τους δείκτες στη βιομηχανία, τι προσδοκούν οι επιχειρήσεις, τι γίνεται με την ανεργία [...] όλοι αυτοί οι οικονομικοί δείκτες που τους παρατηρούν πολύ προσεκτικά οι ξένοι επενδυτές δείχνουν σαφέστατη καλυτέρευση» επισήμανε η αν. υπουργός και πρόσθεσε: «Σε ένα σημείο που υπάρχει οικονομική σταθερότητα -όχι ανάπτυξη που θα θέλαμε, αλλά μία σταθερότητα- αντί να είμαστε ενωμένοι, η αντιπολίτευση, όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης και η κυβέρνηση, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης, δυστυχώς η αντιπολίτευση το χρησιμοποιεί ως ένα μέσο, για να μπορέσει να κινδυνολογήσει και τελικά να υποστηρίξει ότι μόνο μία αλλαγή της κυβέρνησης θα μπορέσει να φέρει θετικά αποτελέσματα».
Σχετικά με την πολιτική στήριξης της απασχόλησης, η κ. Αντωνοπούλου σημείωσε ότι «έχει ήδη ξεκινήσει να τρέχει το πρόγραμμα για ηλικίες 29 έως 49 ετών, που απευθύνεται στον ιδιωτικό τομέα και ενισχύει τις επιχειρήσεις που θέλουν να κάνουν προσλήψεις, δίνοντας κάθε μήνα 386 ευρώ υποστηρικτικά για το μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος», ενώ «έχουμε ήδη νομοθετήσει, ώστε να έχει το δικαίωμα ένας άνεργος να χρησιμοποιήσει το επίδομα ανεργίας του σαν επίδομα εργασίας – επίσης για προσλήψεις και επίσης υπάρχει το πρόγραμμα για ηλικίες 50 και άνω, το οποίο ακριβώς επειδή είναι η πιο δύσκολη ηλικία χρηματοδοτεί μέχρι και 500 ευρώ κάθε πρόσληψη». Γνωστοποίησε, τέλος, ότι εντός της εβδομάδας θα βγει και το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας «που απευθύνεται σε μία πολύ ευάλωτη ομάδα, σε αυτούς που είναι μακροχρόνια άνεργοι και πιάνει 23.000 κόσμο, που θα πηγαίνει να εργάζεται σε δήμους 4 ημέρες την εβδομάδα και την 5η μέρα θα πηγαίνει, για να αναβαθμίζει τα προσόντα του – αν το επιθυμεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: