Ο «λαβύρινθος» του Ελληνικού – Ποια λύση εξετάζεται
Το σχέδιο για να προχωρήσει η επένδυση
«Η Ελλάδα μπορεί να γίνει ελκυστικός τόπος για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων», ακούγεται συνεχώς από κυβερνητικά στελέχη. Όμως στην περίπτωση της επένδυσης του Ελληνικού υπάρχουν σοβαρά προβλήματα.
Η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να ξεπεράσει τις σοβαρές αυτές αγκυλώσεις με την σύσταση διυπουργικής επιτροπής το επόμενο χρονικό διάστημα στην οποία θα συμμετέχει και εκπρόσωπος της Lamda Development.
Η επιτροπή θα παρακολουθεί τις εξελίξεις στην επένδυση του Ελληνικού προκειμένου να ξεπεραστούν τα εμπόδια και να αναζητηθούν λύσεις στα προβλήματα που ανακύπτουν.
Στην επιτροπή για το Ελληνικό που θα συνεδριάζει σε εβδομαδιαία βάση ρόλο στο project manager θα αναλάβει η γενική γραμματέας Δημοσίας Περιουσίας του υπουργείου Οικονομικών ενώ θα συμμετέχουν και μέλη του ΤΑΙΠΕΔ καθώς και εκπρόσωποι των αρμόδιων υπουργείων.
Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η Lamda Develompent έθεσε ευθέως ζήτημα υλοποίησης της επένδυσης στο Ελληνικό και μίλησε για συνεχή εμπόδια, προσκόμματα και ανατροπές των συμφωνηθέντων με την πολιτεία που διαρρηγνύουν το αναγκαίο κλίμα εμπιστοσύνης και εγείρουν ερωτηματικά για την τύχη του έργου.
Αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τις εκκρεμότητες αλλά και την πρόσφατη απόφαση της υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου, οι επικεφαλής της επενδυτικής κοινοπραξίας του έργου κάλεσαν την κυβέρνηση να σεβαστεί τα συμβατικά κείμενα που έχει υπογράψει με την εταιρεία ενώ μίλησε για συνεχή ανατροπή του κυρωθέντος από τη Βουλή πλαισίου, που εγείρει νέα εμπόδια και δημιουργία αέναες και ανολοκλήρωτης διαπραγμάτευσης.
Ειδική μνεία έκανε η εταιρεία στην πρόσφατη απόφαση της υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου σχετικά με την έγκριση των όρων δόμησης της επένδυσης και ειδικότερα του Σχεδίου
Ειδική μνεία έκανε η εταιρεία στην πρόσφατη απόφαση της υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου σχετικά με την έγκριση των όρων δόμησης της επένδυσης και ειδικότερα του Σχεδίου
Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) και της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ).
Όπως ανέφερε η εταιρεία, η απόφαση Κονιόδρου επιβάλλει 16 νέους όρους δημιουργώντας ανατροπές, κενά και ασάφειες τα οποία προετοιμάζουν το έδαφος για νέες μελλοντικές αυθαίρετες ερμηνείες από όπου και αν αυτές προέλθουν.
Σε ένα από τα θέματα στα οποία αναφέρθηκε η εταιρεία ήταν και ο περιορισμός τα ύψη των κτιρίων που θα ανεγερθούν στο νέο Ελληνικό τα οποία θέτει η απόφαση Κονιόρδου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου