Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

«Σαφάρι» ελεγκτών για την ανασφάλιστη εργασία στα νησιά


«Σαφάρι» ελεγκτών για την ανασφάλιστη εργασία στα νησιά

Τους ελέγχους θα διενεργήσουν, σε πολλές περιπτώσεις, μικτά κλιμάκια αποτελούμενα από την ΕΥΠΕΑ – ΙΚΑ, το ΣΕΠΕ και το ΣΔΟΕ.Τους ελέγχους θα διενεργήσουν, σε πολλές περιπτώσεις, μικτά κλιμάκια αποτελούμενα από την ΕΥΠΕΑ – ΙΚΑ, το ΣΕΠΕ και το ΣΔΟΕ.
Εντατικούς ελέγχους για την καταπολέμηση της ανασφάλιστης εργασίας θα πραγματοποιεί το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού με ιδιαίτερη επικέντρωση των ελέγχων και στις περιοχές υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος.
Τους ελέγχους θα διενεργήσουν, σε πολλές περιπτώσεις, μικτά κλιμάκια αποτελούμενα από την ΕΥΠΕΑ – ΙΚΑ, το ΣΕΠΕ και το ΣΔΟΕ.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: «Συνιστάται στους εργοδότες η παραλαβή και τήρηση του Ειδικού Βιβλίου Καταχώρισης Νεοπροσλαμβανόμενων, η έκδοση κάρτας πρόσληψης, η τήρηση Πίνακα Επιθεώρησης Εργασίας και η καταβολή μισθών και εισφορών για αποφυγή των κυρώσεων που προβλέπονται γι’ αυτές τις περιπτώσεις».
24h NewsRoom





ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ

Αθήνα, 03 Ιουλίου 2012

Δελτίο Τύπου

Εντατικούς ελέγχους για την καταπολέμηση της ανασφάλιστης εργασίας θα πραγματοποιεί το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού με ιδιαίτερη επικέντρωση των ελέγχων και στις περιοχές υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος.

Τους ελέγχους θα διενεργήσουν, σε πολλές περιπτώσεις, μικτά κλιμάκια αποτελούμενα από την ΕΥΠΕΑ - ΙΚΑ, το ΣΕΠΕ και το ΣΔΟΕ.

Συνιστάται στους εργοδότες η παραλαβή και τήρηση του Ειδικού Βιβλίου Καταχώρισης Νεοπροσλαμβανόμενων, η έκδοση κάρτας πρόσληψης, η τήρηση Πίνακα Επιθεώρησης Εργασίας και η καταβολή μισθών και εισφορών για αποφυγή των κυρώσεων που προβλέπονται γι' αυτές τις περιπτώσεις.



ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια: